x close

Ce a descoperit un bărbat din Olt pe un drum de acces public

05 Apr 2019   •   20:29
Ce a descoperit un bărbat din Olt pe un drum de acces public

Un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial a fost găsit vineri pe un drum de acces spre fostul depozit de muniţie din comuna Brebeni de către un bărbat care efectua lucrări de igienizare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Victor Enuş, proiectilul avea focosul activ. Echipa pirotehnică a ISU Olt a ridicat proiectilul, l-a transportat şi l-a depozitat în vederea distrugerii.

"Pe timpul executării unor lucrări de igienizare, un cetăţean a observat pe drumul de acces către fostul depozit de muniţie din localitatea Brebeni un element de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în vederea distrugerii, un proiectil exploziv calibrul 49, provenit, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea focosul activ, era tras prin gura de foc şi neexplodat", a explicat Enuş.

La Brebeni, vineri, echipa pirotehnică a ISU Olt a efectuat prima misiune cu noua autospecială intrată în dotarea instituţiei. Aceasta a fost a patra intervenţie din 2019 pentru asanarea teritoriului de muniţie.

ISU Olt a anunţat vineri că în această săptămână a fost operaţionalizată o nouă autospecială destinată intervenţiilor de asanare a teritoriului de muniţie, autovehiculul fiind achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Olt în valoare de 135.000 de lei.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

ISU proiectil
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati