Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce a făcut un polițist cu banii din amenzile date în trafic. Omul legii a fost trimis în judecată

Ce a făcut un polițist cu banii din amenzile date în trafic. Omul legii a fost trimis în judecată

Ce a făcut un polițist cu banii din amenzile date în trafic. Omul legii a fost trimis în judecată
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana
28 Iun 2017   •   14:15

Un poliţist arădean a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a falsificat documentele în 48 de cazuri în care a amendat în trafic şoferi, diminuând în acte sumele încasate pe loc de la aceştia, astfel încât diferenţa să şi-o însuşească. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 7.000 de lei, potrivit news.ro.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad au anunţat, miercuri, că au dispus trimiterea în judecată a unui agent de la Poliţia Rutieră - Ursulescu Florin Valentin -, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare şi fals intelectual.

Timp de aproape doi ani, agentul ar fi modificat 48 de procese verbale de sancţionare contravenţională şi cele 48 de chitanţe aferente, astfel încât să reiasă încasarea unor amenzi mai mici decât cele efectiv plătite pe loc de şoferii contravenienţi, ”însuşindu-şi diferenţa şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 7.308 lei”.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Lipova.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au declarat că agentul a demisionat la jumătatea lunii iunie, după ce a aflat de la judecători că dosarul său va fi trimis în instanţă.

×
Subiecte în articol: politist bani furat amenzi trafic judecata
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close