x close

Ce a făcut un polițist cu banii din amenzile date în trafic. Omul legii a fost trimis în judecată

28 Iun 2017   •   14:15
Ce a făcut un polițist cu banii din amenzile date în trafic. Omul legii a fost trimis în judecată Foto: Facebook/Politia Romana

Un poliţist arădean a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a falsificat documentele în 48 de cazuri în care a amendat în trafic şoferi, diminuând în acte sumele încasate pe loc de la aceştia, astfel încât diferenţa să şi-o însuşească. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 7.000 de lei, potrivit news.ro.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad au anunţat, miercuri, că au dispus trimiterea în judecată a unui agent de la Poliţia Rutieră - Ursulescu Florin Valentin -, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare şi fals intelectual.

Timp de aproape doi ani, agentul ar fi modificat 48 de procese verbale de sancţionare contravenţională şi cele 48 de chitanţe aferente, astfel încât să reiasă încasarea unor amenzi mai mici decât cele efectiv plătite pe loc de şoferii contravenienţi, ”însuşindu-şi diferenţa şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 7.308 lei”.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Lipova.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au declarat că agentul a demisionat la jumătatea lunii iunie, după ce a aflat de la judecători că dosarul său va fi trimis în instanţă.

Citeşte mai multe despre:

politist bani furat amenzi trafic judecata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati