Antena 3 CNN Actualitate Locale Cea mai mare navă de cercetare din UE, lansată la apă în Giurgiu. S-au făcut primele teste

Cea mai mare navă de cercetare din UE, lansată la apă în Giurgiu. S-au făcut primele teste

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale UE a fost lansată la apă pentru realizare unor teste. Procedura s-a desfășurat ieri, la șantierul naval din Giurgiu, acolo unde se construiește nava comandată de Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Cea mai mare navă de cercetare din UE, lansată la apă în Giurgiu. S-au făcut primele teste
Sursa foto: Facebook/ Universitatea Dunărea de Jos Galați
de Mia Lungu    |    21 Oct 2022   •   11:05

Nava de cercetare REXDAN a fost lansată la apă pentru primele teste de flotabilitate la Șantierul Naval ATG din Giurgiu.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor membri ai echipelor de management și implementare ale proiectului cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională Proiectul implementat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați se va încheia la 31 decembrie 2023. 

REXDAN va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene. Nava va dispune de nouă laboratoare moderne în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din universitatea gălățeană, precum și cercetători internaționali. 

Ambarcațiunea va acoperi 2.000 de kilometri pe partea navigabilă a Dunării. Finanțarea construcției navei și dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generație se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului este de aproape 92 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Giurgiu nava UE cercetare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close