Antena 3 CNN Actualitate Locale Cea mai mică Biblie din lume, prezentă la Sibiu. Peste 100 de exemplare rare ale Cărții Sfintei, într-o expoziţie eveniment

Cea mai mică Biblie din lume, prezentă la Sibiu. Peste 100 de exemplare rare ale Cărții Sfintei, într-o expoziţie eveniment

Cea mai mică Biblie din lume poate fi văzută la Sibiu, săptămâna aceasta. Expoziția are loc la Biserica Creștină Biruința.

Cea mai mică Biblie din lume, prezentă la Sibiu. Peste 100 de exemplare rare ale Cărții Sfintei, într-o expoziţie eveniment
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andrei Naiţă    |    Ioana Mircea    |    11 Oct 2023   •   13:48

Cea mai mică Biblie din lume, Biblia rezistentă la apă sau Biblia cu glonț, sunt expuse în săptămâna aceasta la Biserica Creștină Biruința din Sibiu.

Inedita expoziție a fost adusă din Germania și cuprinde peste 100 de exemplare rare din Cartea Sfântă, unele vechi de secole și extrem de valoroase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tot din Germania a fost adusă și o copie a primei cărți tipărite din Europa, realizată cu ajutorul presei tipografice, folosită de Johannes Gutenberg, respectiv a Bibliei.

Citește și: Cea mai veche pictură cu Maica Domnului. Modul în care a fost reprezentată pentru prima dată Fecioara Maria

Vizitatorii sunt încântați de această expoziție, mai ales că au avut ocazia să vadă variante ale Bibliei despre nu știau că există.    

Cei prezenți pot vedea în cadrul expoziției și cum funcționa celebra tiparniță a lui Gutenberg.

×
Subiecte în articol: Biblie Sibiu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close