Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima icoana din lume cu chipul Maicii Domnului, pictată chiar de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, a ajuns la Alexandria

Prima icoana din lume cu chipul Maicii Domnului, pictată chiar de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, a ajuns la Alexandria

Cea mai veche icoană cu chipul Maicii Domnului și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei au ajuns miercuri dimineață la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Alexandru” din Alexandria.

Prima icoana din lume cu chipul Maicii Domnului, pictată chiar de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, a ajuns la  Alexandria
Sursa foto: orthodoxwiki.org
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2022   •   22:14

Icoana, atribuită Sfântului Apostol și Evanghelist Luca și pictată chiar la cererea Fecioarei Maria, împreună cu sfintele moaște au fost aduse vineri din Grecia, la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, cu ocazia hramului. 

Zeci de mii de credincioși au adus cinstire icoanei și sfintelor moaște în cele patru zile de pelerinaj, la Mănăstirea Pantocrator.

Chipul Maicii Domnului de pe icoană se apropie cel mai mult de cel real, deoarece este una dintre cele trei icoane pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, la cererea Sfintei Fecioare.

„Toți întrebau: mai există cineva care l-a văzut pe Hristos? Auzind că trăiește mama lui, toți au vrut s-o cunoască, dar nu puteau ajunge. Așa că i-a cerut apostolului să reprezinte acest chip al său și au urmat mai multe, trimise în toată lumea creștină”, a declarat Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator.

Astăzi dimineaţă cea mai veche icoană cu chipul Maicii Domnului și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei au ajuns la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Alexandru” din Alexandria.

"Am adus această icoană, prima icoană din lume care redă chipul Maicii Domnului pictată în timpul Maicii Domnului de Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca la cererea Maicii Domnului, care iată a ajuns la Alexandria.

Să ştiţi că această icoană a mai ieşit din Grecia o singură dată. A fost dusă în Sankt Petersburg, Rusia, iar acum a venit în România la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, cu prilejul hramului Mironosițelor" a spus părintele din Catedrala Episcopală din Alexandria, potrivit explosivnews24

Mesajul lui Gigi Becali de la mănăstirea unde a fost adusă cea mai veche icoană: ”Cine nu merge la biserică două ore, fură de la Dumnezeu”

Gigi Becali a apărut în public alături de soție și cu nepoțica lui, la mănăstirea Pantocrator, unde a fost adusă cea mai veche icoană din lume.

Gigi Becali a făcut baie de mulțime la pelerinajul de la mănăstirea Pantocrator, iar credincioșii s-au înghesuit să-l salute pe omul de afaceri și chiar i-au pupat mâinile.

”Este foarte important acest loc pentru că dacă Dumnezeu așa a vrut ca eu să ctitoresc locul ăsta aici...

Este important pentru că, vedeți voi, sunt multe locuri, dar ăsta cum s-a făcut, imediat a început să atragă multă lume și mii și mii de oameni vin la Sfintele Moaște. E puterea harului Duhului Sfânt.

În fiacare duminică trebuie să mergem la biserică. Eu v-am spus, Dumnezeu a lăsat 168 de ore, o săptămână, două zile sunt ale lui. Cine nu merge la biserică alea două ore, fură de la Dumnezeu. 

Fără Dumnezeu nimic nu putem să facem. Și de ce mă bucur? Mă bucur pentru că poporul român este cel mai credincios popor de pe tot globul pământesc”, a spus Gigi Becali.

Minune dumnezeiască! Fenomen rar pe cer, la mânăstirea unde a fost adusă cea mai veche icoană creștină a lumii

Atmosfera plină de evlavie de la mănăstirea Pantocrator, unde a fost adusă spre închinare cea mai veche icoană din lume, a fost plusată de încă un semn de la Dumnezeu! Oamenii au privit cu uimire cum în jurul soarelui s-a format un curcubeu circular.

Toţi cei prezenţi la mănăstirea Pantocrator s-au mirat când au văzut apariţia unui inel circular în jurul soarelui, în culorile curcubeului. Pare precum o aură spun oamenii care au mărturisit că este vorba cu siguranţă de o minune dumnezească. 

Este vorba de un curcubeu circular, fenomen ceresc rar.  Diametrul său se măreşte, iar oamenii urmăresc cu uimire ce se întâmplă pe cer, în timp ce stau la coada imensă pentru a se închina la Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. 

Icoana, adusă din Grecia, a fost pictată de însuşi Apostolul Luca pe când mama lui Iisus Hristos era în viaţă, spun legendele. 

La mănăstirea sunt în acest moment spre închinare şi preţioase moaşte ale Sfântului Luca al Crimeei şi ale Mariei Magdalena.

Peste 13.000 de pelerini s-au închinat pănă acum la cea mai veche icoană din lume, şi în continuare mii de oameni stau la coadă. 

cem. Și de ce mă bucur? Mă bucur pentru că poporul român este cel mai credincios popor de pe tot globul pământesc”, a spus Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: icoana alexandria
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close