Antena 3 CNN Actualitate Locale Chetă pentru amenajarea de WC-uri în școli, într-o comună din Buzău. Rezultatul demersului inițiat de primar

Chetă pentru amenajarea de WC-uri în școli, într-o comună din Buzău. Rezultatul demersului inițiat de primar

Demersul primarului din Lopătari, județul Buzău, anunțat pe rețelele de socializare, de a face chetă publică pentru amenajarea interioară a unor toalete la trei școli din comună nu a rămas fără ecou.

Chetă pentru amenajarea de WC-uri în școli, într-o comună din Buzău. Rezultatul demersului inițiat de primar
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2024   •   16:01

Campania are deja un deznodământ, conform unui mesaj postat de primar pe Facebook.

În comuna Lopătari, județul Buzău, trei școli au toaletele afară. Sătul de situație și cu prea puțini bani la buget, primarul Claudiu Constantin s-a decis să facă un apel public și să ceară ajutor, sub sloganul "noi facem o toaletă".

Demersul criticat de unii, la momentul inițierii lui, a avut efectul dorit, conform unui mesaj transmis de Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari.

"Anul trecut am cerut sprijin în toate direcțiile pentru a putea rezolva o mare problemă de la noi din comună: trei unități școlare aveau încă toaleta în curte. 

Unii au luat în râs gestul, însă mult mai mulți l-au luat în serios și s-au mobilizat să ajute. 

De la oameni simpli și firme sau producători, prin asociații neguvernamentale și până la Ministerul Educației, am găsit înțelegere și am reușit să completăm bugetul local pentru a ne îndeplini acest obiectiv: fără toalete în curte în 2024 pentru toate școlile noastre", a scris primarul din Lopătari pe Facebook.

În perioada următoare, anunță Claudiu Constantin, autoritățile vor finaliza și recepționa lucrările la toate cele trei școli care aveau această problemă: grădinița din satul Lopătari, școala din satul Ploștina și școala din satul Terca. 

Primarul din Lopătari crede că prin anunțul său inedit, din vară, preluat de presa centrală, a urnit Ministerul Educației în a rezolva cât mai rapid problema școlilor cu grup sanitar în curte.   

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că în acest an problema școlilor cu grup sanitar în curte va fi rezolvată, dacă autoritățile publice locale se mobilizează pentru a accesa banii necesari. 

În 2024, sunt alocate fonduri în bugetul Ministerului Educației de aproximativ 30 de milioane de lei, ceea ce acoperă, în mare măsură, cele sub 200 de unități de învățământ care au grupul sanitar în curte, conform ministrului Ligia Deca, potrivit adevarul.ro.

https://www.facebook.com/claudiu.constantin.lopatari/posts/747640474037611?ref=embed_post

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close