Antena 3 CNN Actualitate Locale Chinezii, fascinaţi de un festival cu tradiţii româneşti. Au făcut poze şi au filmat dansurile populare - VIDEO

Chinezii, fascinaţi de un festival cu tradiţii româneşti. Au făcut poze şi au filmat dansurile populare - VIDEO

Chinezii, fascinaţi de un festival cu tradiţii româneşti. Au făcut poze şi au filmat dansurile populare - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
03 Aug 2018   •   15:32

Veselie mare la Festivalul Haferland. Mica localitate harghiteană Archita răsună, zilele acestea, de muzică şi de voie bună. Este o sărbătoare în care sunt promovate tradiţiile populare, aproape uitate. Străinii veniţi, unii dintre ei, de la capătul lumii, au fost fascinaţi de autenticitatea locului, a portului popular dar şi de dansurile tradiţionale. Dar nu în ultimul rând de bucătăria specifică locului.

Mai mulţi turişti chinezi au asistat fascinaţi la spectacolul de dansuri tradiţionale. Tinerii au facut multe poze şi au filmat ca sa arate acasă cât de spectaculoasă este România.

''Mă bucur de spectacolul oferit de studenţii români. N-am mai văzut până acum astfel de dansuri'', a spus o tânără din Hong Kong.

La sărbătoarea tradiţiilor româneşti de la Archita au venit, pe lângă străini, şi români plecaţi demult peste hotare. Şi copiii au fost atraşi de ateliere de meşteşuguri tradiţionale şi chiar au încercat şi ei o parte din meseriile aproape uitate.

Organizatorii festivalului spun că au vrut să le arate românilor şi străinilor un patrimoniu unic, aproape neştiut până acum.

×
Subiecte în articol: chinezi Harghita spectacol straini
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close