Antena 3 CNN Actualitate Locale Chirurgul din Gorj care cerea mai multă șpagă de la divinitate a fost arestat

Chirurgul din Gorj care cerea mai multă șpagă de la divinitate a fost arestat

Medicul Gheorghe Neaţă, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care cerea bani de la pacienți ca să îi opereze și se ruga la Maica Domnului să primească mai multă șpagă și să nu îl prindă procurorii, a fost arestat pentru 30 de zile.

Chirurgul din Gorj care cerea mai multă șpagă de la divinitate a fost arestat
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Gabriela Mladin    |    09 Iul 2021   •   16:27

Chirurgul nu și-a recunoscut faptele nici în fața magistraților, rezervându-și dreptul la tăcere.

Rugăciunile pe care le făcea zilnic nu l-au ajutat pe Gheorghe Neață, iar magistrații au considerat că lăsarea lui în libertate ar influența victimele în declarații și ar pune în pericol probele din anchetă.

Chirurgul a fost ieri reținut de procurorii din Gorj, după ce aceștia au putut proba 13 infracțiuni de luare de mită săvârșite în 10 zile.

Acesta condiționa actul medical în sensul că nu interna sau nu opera niciun pacient decât dacă aceștia îi dădeau diverse sume de bani.

Mai mult decât atât, medicul se arăta chiar nemulțumit de anumite sume de bani primite de la pacienții cu posibilități financiare reduse, potrivit interceptărilor făcute de anchetatori.

Procurorii l-au interceptat pe medic şi au descoperit că acesta obişnuia să se roage, dar şi să vorbească singur. Potrivit unor surse, în fiecare zi, la intrarea în gardă, medicul se ruga la Fecioara Maria: "Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori".

Medicul Gheorghe Neaţă din Târgu Jiu se ruga zilnic la Fecioara Maria: "Dă-mi bani mulţi şi fereşte-mă de procurori"

Medicul Gheorghe Neaţă, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost interceptat de procurori în timp ce se ruga zilnic la Fecioara Maria şi îi cerea bani mulţi din şpăgi, dar şi să îl ferească de procurori.

Medicul Gheorghe Neaţă a fost reţinut, joi, după ce poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii chiar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Şpaga era atât de îndrăgită de medic încât acesta şi-a montat un seif în biroul său de la spital, acolo unde anchetatorii au descoperit aproximativ 70.000 de lei.

×
Subiecte în articol: chirurg Gorj Târgu Jiu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close