Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ciclon extrem de rar a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani la Poiana Micului

Un ciclon extrem de rar a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani la Poiana Micului

Fenomenul, catalogat de specialiști ca fiind un ciclon format local a făcut prăpăd în apropiere de Gura Humorului, în zona Poiana Micului, pe o culme dinspre localitatea Vama, acolo unde mii de arbori au fost smulşi din pământ în timp ce alţii au fost rupţi chiar și la un metru deasupra pământului.

Un ciclon extrem de rar a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani la Poiana Micului
Sursa foto: monitorulsv.ro
de Claudia Popovici    |    13 Iul 2021   •   21:57

Potrivit autorităţilor, fenomenul extrem de neobişnuit a distrus în masă 14 hectare de pădure veche de aproximativ 60 de ani. Mii de copaci au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină.

Silvicultorii au estimat pagubele la 4.500 de metri cubi de masă lemnoasă, dar inventarierea este în curs.

“Doborâturile de vânt s-au înregistrat în cadrul ocolului Silvic Gura Humorului, la unitatea de producție 4 – Poiana Micului.

Toate elementele indică formarea unui ciclon care a distrus 14 hectare de pădure în masă - aproximativ 3.500 de mc de masă lemnoasă, plus alţi 1.000 de metri cubi dispersați în alte parcele,  a precizat șeful Biroului Fond Forestier din cadrul Direcției Silvice Suceava pentru monitorulsv.ro

Fenomenul meteorologic este extrem de rar

Întrebat ce a condus la producerea unui asemenea dezastru șeful Ocolului Silvic Gura Humorului a spus sursei citate că într-o asemenea pădure de amestec foarte stabilă doar un vânt foarte puternic ar fi putut face aşa ceva.



 



 

×
Subiecte în articol: Poiana Micului hectare pomi de Crăciun
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close