Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci hectare de pădure tăiate peste noapte. Proprietara dezvăluie cum s-a încercat ascunderea ilegalităţilor

Cinci hectare de pădure tăiate peste noapte. Proprietara dezvăluie cum s-a încercat ascunderea ilegalităţilor

Cinci hectare de pădure tăiate peste noapte. Proprietara dezvăluie cum s-a încercat ascunderea ilegalităţilor
04 Sep 2015   •   12:57

Cinci hectare de pădure au intrat în pământ. La propriu. Arborii au fost tăiaţi ilegal, iar urmele au fost ascunse printr-o procedură elaborată. Cioturile au fost date cu ulei ars, pentru a fi îmbătrânite artificial şi acoperite cu 10 centimetri de pământ şi frunze uscate.

În ultimii doi ani de zile, pădurea a fost administrată de un ocol silvic privat. Când a fost descoperită paguba, pădurarul şi-a dat demisia.

Ocolul silvic privat nu a despăgubit proprietara şi nici sancţiuni nu a primit. Însă, cere rezilierea contractului de pază pentru că nu mai are pădurar.

Din stejarul care a stat în picioare atâţia ani, nu au mai rămas nici urmele. Scormonind prin pământ, doamna Doicaru dezvăluie procedeul ingenios prin care a fost îngropată pădurea ei, păzită şi administrată în ultimii 2 ani de ocolul silvic Ialomicioara, din judeţul Prahova.

Paguba a fost descoperită accidental. În urma unei sesizări, comisariatul de regim silvic şi cinegetic Bucureşti a găsit în luna martie mai bine de 500 de copaci tăiaţi ilegal. Paguba depăşeşte 1, 5 miliarde de lei vechi.

Pentru că urmează să se predea pădurea unui alt ocol silvic, se face un nou inventar. La jumătatea controlului, numărul copacilor tăiaţi ilegal s-a dublat.

Comisariatul de regim silvic Bucureşti a făcut o plângere penală împotriva pădurarului. Ocolul silvic Ialomicioara nu a primit nici o sancţiune, deşi contractul încheiat cu proprietara pădurii spune că pagubele se acoperă în maximum 60 de zile de la constatare.

×
Subiecte în articol: padure
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close