Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinci urși în căutare de hrană au coborât din pădure în zonele locuite din Harghita, într-o singură zi

Cinci urși în căutare de hrană au coborât din pădure în zonele locuite din Harghita, într-o singură zi

Cinci urși care au coborât în zonele locuite din municipiul Toplița și din Băile Tușna în căutare de hrană au fost goniți în pădure de către jandarmi în ultimele 24 de ore.

Cinci urși în căutare de hrană au coborât din pădure în zonele locuite din Harghita, într-o singură zi
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Mai 2021   •   09:51

Primul apel a fost primit de la o femeie care a anunțat prezența unei ursoaice cu patru pui în apropierea locului de agrement Banffy, din municipiul Toplița. Echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița a îndepărtat ursoaica în afara zonelor locuite.

Al doilea apel a fost făcut de un bărbat care a semnalat prezența unui urs pe Aleea Sfânta Ana, din localitatea Băile Tușnad. 

Al treilea apel a fost făcut de către un turist aflat pe balconul unui hotel din Băile Tușnad, care a semnalat prezența ursului pe o stradă din localitate. Patrula de jandarmi montani a îndepărtat ursul, iar în timpul intervenției, jandarmii au observat la o distanță nu prea mare o ursoaică cu pui ce ieșea din pădure și au îndepărtat-o și pe ea spre pădure.

Ultimul apel a fost făcut de către un bărbat care a observat ușa restaurantului unde lucrează deschisă în mod forțat și, bănuind că în interior se află un urs, a sunat la 112 pentru a solicita sprijin. Echipajul de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a verificat zona și a constatat că ursul nu se mai află în interiorul localului, transmite Mediafax.

„Din cele relatate de către toți apelanții, urșii probabil se aflau în căutare de hrană. Jandarmii au rămas de fiecare dată în apropiere pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Harghita.

×
Subiecte în articol: ursi Harghita
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close