Antena 3 CNN Actualitate Locale Microbuz plin cu oameni, accident grav în Giurgiu | Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie

Microbuz plin cu oameni, accident grav în Giurgiu | Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie

Un accident între un microbuz cu 13 pasageri și un autoturism în care se aflau 4 persoane s-a produs în această după-amiază, în localitatea Stâlpu, județul Giurgiu.

Microbuz plin cu oameni, accident grav în Giurgiu | Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie
Sursa foto: ISU Giurgiu
de Mia Lungu    |    10 Iul 2022   •   18:22

Având în vedere numărul mare de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de intervenție, anunță ISU Giurgiu.

Potrivit ISU Giurgiu, în total, 17 persoane au fost implicate în accident, 13 din microbuz și 4 din autoturism.

În urma impactului, au rezultat 11 victime, dintre care una încarcerată. Este vorba de șoferul autoturismului, un bărbat de aproximativ 40 de ani, care a fost preluat de elicopterul SMURD.

Alte 9 persoane, fără traumatisme severe, au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital.

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, la fața locului acționează 1 mașină de stingere, 1 descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru transport victime multiple (dintre care una din cadrul ISU Teleorman), 5 ambulanțe SAJ și 1 elicopter SMURD.

Centrul INFOTRAFIC a transmis că raficul rutier este oprit total, pentru aproximativ 40-60 de minute.

Astăzi, 10 iulie, ora 17.30, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, în care a fost implicat un autoturism și un microbuz, pe D.N.6, în afara localității Stâlpu, județul Giurgiu.

Din cercetări a reieșit faptul că, un cetățean turc, de 35 de ani, aflat la volanul unui autoturism, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de deplasare într-o curbă la dreaptă și ar fi intrat în coliziune cu un microbuz, condus de către un bărbat, de 39 de ani, din municipiul București, în interiorul căruia se aflau 13 persoane.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea a 4 persoane din autoturism si a 6 persoane din microbuz, dintre care una a fost preluată de către un elicopter SMURD.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close