Antena 3 CNN Actualitate Locale Codul de vreme rea, prelungit până la ora 20. Care sunt zonele vizate

Codul de vreme rea, prelungit până la ora 20. Care sunt zonele vizate

Codul de vreme rea, prelungit până la ora 20. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Aug 2017   •   14:33

UPDATE 14.33 - Meteorologii au prelungit, luni, avertizarea Cod galben de vânt valabilă în judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi şi Neamţ (zona joasă), până la ora 20:00. 

În judeţele menţionate de ANM se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, trecător 70 km/h. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

UPDATE 12.48 - Meteorologii au prelungit, luni, avertizarea Cod galben de vânt din judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 18:00. 

În judeţele menţionate de ANM se vor semnala intensificări ale vântului care local vor depăşi la rafală 55 km/h, până la 65 - 70 km/h în Delta Dunării. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

----------------------------

Știrea inițială 10.59

Râurile mici din judeţul Tulcea şi jumătatea de nord a judeţului Constanţa vor fi sub avertizare Cod galben de inundaţii în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă luni de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). 

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, se vor înregistra torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, respectiv posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile mici din judeţul Tulcea şi jumătatea de nord a judeţului Constanţa. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Taiţa, precizează INHGA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Tulcea inundatii
Parteneri
ÎPS Teodosie trimis în judecată de DNA
x close