Antena 3 Actualitate Locale ALERTĂ. Cod roșu de inundații în județul Timiș. S-a spart digul de pe râul Bârzava

ALERTĂ. Cod roșu de inundații în județul Timiș. S-a spart digul de pe râul Bârzava

de S.T.    |    30 Iun 2016   •   12:25
ALERTĂ. Cod roșu de inundații în județul Timiș. S-a spart digul de pe râul Bârzava
Sursa foto: Foto: Pixabay

Codul roșu de inundații se menține în județul Timiș pe râul Bârzava până vineri 1 iulie, dar nivelul apelor a început să scadă, informează Administrația Bazinală de Apă Banat.

În urma revărsării Bârzavei au fost inundate la Rovinița Mare 7 case cu gospodării, 5 hectare de izlaz, iar drumul județean DJ Rovinița Mare-Denta a fost închis.

Alertă în România. S-a spart digul de pe râul Bârzava

 

COD ROȘU DE INUNDAȚII. În localitatea Denta au fost inundate 50 hectare de pășune și 30 de curți, iar două persoane au fost evacuate.

În cursul nopții de miercuri spre joi, ABA Banat a mai adus două autobasculate cu nisip la Denta, pe lângă cele patru deja aduse.

Potrivit ABA Banat, pe râul Bârzava, aval Gătaia, se menține codul roșu de inundații, prognozat de INHGA, până pe 1 iulie la ora 12.00. La stația hidrometrică Gătaia, nivelul Bârzavei este joi în scădere. În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă. La stația hidrometrică Partoș, nivelul Bârzavei este în creștere.

Sub avertizare cu cod portocaliu se mai află cursul de apă Moravița, cursul de apă Pogăniș și cursul de apă Bega Veche.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close