Antena 3 CNN Actualitate Locale Colindătorii moderni "cu boxa", amendați. Poliţia Braşov: "Verificăm dacă au acord sau abonamente"

Colindătorii moderni "cu boxa", amendați. Poliţia Braşov: "Verificăm dacă au acord sau abonamente"

Poliția Locală din Brașov este asaltată cu reclamații de la oameni deranjaţi de gălăgia pe care o fac colindătorii moderni care merg cu boxele după ei.

Colindătorii moderni "cu boxa", amendați. Poliţia Braşov: "Verificăm dacă au acord sau abonamente"
Sursa foto: Brașov.net
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   12:46

Cu boxa atârnată de gât și îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, indivizii devin agasanți cu oamenii care le ies în cale, iar ca să scape de insistențele lor, unii trecători le dau bani. 

De câteva zile, cartierele din Brașov, dar și străzile din zona centrală au fost împânzite de cete de colindători, care umblă cu boxa după ei.

Cei care vor să cânte pe domeniul public trebuie să ceară aprobare de la primărie, însă acest lucru se întâmplă rar. Oamenii legii pot să îi sancționeze doar dacă îi prind în fapt.

Citeşte şiVreme extremă în România, val de aer tropical în miezul iernii | Prognoza meteo ANM pentru decembrie

"Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează contravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei. 

Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public. 

Nu cred că acei colindători cu boxe portabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional", a declarat Dragoș Ioniță, de la Biroul Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov.

Brașovenii și turiștii spun că nu sunt deloc încântați de spectacolul grotesc.

"Nu mi se pare ceva tradițional. Ei fac orice altceva, numai nu colindă. Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș. 

De mici copii suntem învățați că dacă te duci cu colinda, te duci și cânți tu, nu îți pui o boxă de gât. Deranjează puțin mai mult", spune o brașoveancă, potrivit brasov.net.  

×
Subiecte în articol: colindatori boxe Brașov
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close