Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 8.000 de oameni protestează la Brașov. Oamenii le-au dat flori jandarmilor

Peste 8.000 de oameni protestează la Brașov. Oamenii le-au dat flori jandarmilor

Peste 8.000 de oameni protestează la Brașov. Oamenii le-au dat flori jandarmilor
de M.Z.    |    02 Feb 2017   •   21:40

UPDATE 21.40 - Numărul persoanelor care protestează joi seara, la Braşov, a ajuns la peste 8.000 potrivit estimărilor făcute de forţele de ordine. 

Manifestanţii s-au adunat în faţa Prefecturii, unde au protestat până la ora 19.00, după care au plecat în marş spre sediul organizaţiei judeţene a PSD, aflat în Piaţa Sfatului. Aici au rămas o jumătate de oră, timp în care au scandat "Hoţii, Hoţii", "PSD- Ciuma roşie", "Fără graţiere şi Braşovul cere", "Nu cedăm", "Dragnea nu uita/România nu-i a ta", după care s-au întors spre centrul oraşului, pe strada Mureşenilor. 

Coloana de manifestanţi, care s-a întins pe mai bine de 1 kilometru, a continuat deplasarea pe bulevardul Eroilor-zona Patria-str. Iuliu Maniu-str. Mureşenilor - din nou în Piaţa Sfatului, unde va rămâne până în jurul orei 22.00, potrivit organizatorilor. 

Este prima seară când protestul se încheie în Piaţa Sfatului, după ce în serile precedente manifestanţii au mărşăluit zeci de kilometri pe marile bulevarde ale oraşului, până aproape de miezul nopţii. 

În timpul deplasării coloanei, circulaţia a fost blocată pe străzile din centrul oraşului. 

Oamenii au fluierat, au folosit vuvuzele şi au scandat lozinci precum "Abrogaţi sau plecaţi", "Nu cedăm", "Hoţii", "Fără graţiere şi Braşovul cere","În democraţie, hoţii stau la puşcărie" ori "Jos Guvernul". 

Protestul s-a desfăşurat fără incidente, jandarmii şi reprezentanţii poliţiei însoţind coloana de manifestanţi pe tot traseul, dar şi în Piaţa Sfatului.

----------------------------

Știrea inițială 19.41

Aproape 1000 de manifestanţi au plecat la ora 19,00 din Piaţa Prefecturii în marş spre Piaţa Sfatului din Braşov, unde se află sediul organizaţiei judeţene a PSD. 

Numărul este mai redus faţă de miercuri seara când în Piaţa Sfatului s-au deplasat peste 3000 de oameni. 

În timpul desfăşurării protestului din faţa Prefecturii, organizatorul acestuia, Radu Hossu, a mulţumit jandarmilor pentru modul în care au asigurat buna desfăşurare a acţiunilor de protest de până acum. Un grup de tinere prezente la miting le-au oferit flori jandarmilor. "Jandarmeria-Jos pălăria", au scandat câteva minute cei prezenţi în faţa Prefecturii. 

"Să nu uităm, corupţia este transpartinică, nu are legătură numai cu PSD, ci şi cu fostul PNL, şi cu fostul PDL, şi cu PMP şi cu UDMR, cu siguranţă cu toţi cei care au venit din FSN. Nu ştiu ce să spun despre USR pentru că deocamdată nu-i cunoaştem prea bine. Avem şi noi corupţii noştri la Braşov. Căncescu, Scripcaru care beneficiază de aceste legi, şi mulţi alţii. Îi anunţăm că vom protesta multe zile de acum încolo până lucrurile vor fi rezolvate în interesul cetăţenilor", a spus organizatorul protestului. 

"Jos labele de pe DNA", "Fără graţiere, şi Braşovul cere", "Noaptea ca hoţii", "Nu cedăm", "Hoţii, Hoţii", "PSD-ciuma roşie" sunt câteva dintre scandările celor care protestează. 

Radu Hossu a anunţat că în această seară protestatarii nu vor mai străbate marile bulevarde ale oraşului, ci vor rămâne în centru după ce se vor întoarce din Piaţa Sfatului. 

Acţiunea de protest nu este şi nu a fost autorizată până acum. Jandarmii şi reprezentanţii poliţiei asigură buna desfăşurare a protestului. În nici una din zilele în care s-a protestat până acum la Braşov nu au fost incidente.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close