Antena 3 CNN Actualitate Locale Un colonel de Jandarmerie a amenințat și înjurat un poliţist rutier care l-a oprit în trafic: "Te caut și, unde te găsesc, te termin"

Un colonel de Jandarmerie a amenințat și înjurat un poliţist rutier care l-a oprit în trafic: "Te caut și, unde te găsesc, te termin"

Un locotenent colonel de la Jandarmeria Cluj-Napoca a înjurat şi ameninţat un poliţist rutier din Alba, care îl oprise în trafic pentru că a depăşit linia continuă.

Un colonel de Jandarmerie a amenințat și înjurat un poliţist rutier care l-a oprit în trafic: "Te caut și, unde te găsesc, te termin"
Sursa foto: Facebook | Jandarmeria Română
de Ştefan Petrică    |    09 Ian 2023   •   22:29

Incidentul a avut loc pe 15 august 2021, dar prima hotărâre în dosarul de ultraj a fost pronunțată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pe data de 21 decembrie 2022.

În momentul în care a fost oprit, jandarmul i-a cerut polițistului rutier să "îl ierte”, pentru că sunt colegi în MAI, dar poliţistul rutier şi-a îndeplinit atribuţiile în continuare.

Când i s-a adus la cunoștința că va primi o amendă însoțită de suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, jandarmul a început să se manifeste agresiv, adresându-i agentului de poliție cuvinte și expresii jignitoare de tipul "Tâmpitule, nenorocitule, porcule, ticălosule, măgarul dracului", precum și amenințări: "Dumneata înțelegi că eu te caut și, unde te găsesc, te termin, dumneata crezi că scăpi așa? Hai să ne batem!".

Amenințările și cuvintele jignitoare au fost înregistrate de camera polițistului, astfel încât acesta a avut dovada clară când a depus plângere împotriva șoferului. 

După amenințările verbale, locotenentul colonel de la Jandarmerie, a lovit cu picioarele portiera și capota mașinii de poliție, iar ulterior s-a urcat pe capota autospecialei și a lovit cu pumnul parbrizul acesteia.

Angajatul Jandarmeriei a mai fost sancționat în ultimii cinci ani, de patru ori, pentru depășiri neregulamentare și depășirea vitezei.

Totodată a fost implicat în mai multe conflicte la locul de muncă, care au fost sancționate cu mustrare scrisă sau cu avertisment.

În cazul procesului pentru ultraj, jandarmul a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și a fost obligat la plata a 5.000 de lei cu titlul de daune morale către polițist.

Decizia cu amânarea aplicării pedepsei îi permite jandarmului să își păstreze locul de muncă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close