Antena 3 CNN Actualitate Locale Colţ de rai în judeţul Mureş. Imagini de pe câmpul plini cu bujori galbeni de stepă

Colţ de rai în judeţul Mureş. Imagini de pe câmpul plini cu bujori galbeni de stepă

La Sânpetru de Câmpie, în Mureş, localnicii se mândresc cu o plantă rară: bujorul galben de stepă. Şi pentru că vor ca dealul plin cu flori să fie admirat şi de turişti, s-au gândit să înfiinţeze acolo o rezervaţie naturală, ca cea de la Zau de Câmpie. Iar câţiva biologi s-au arătat deja dispuşi să cerceteze zona.

Colţ de rai în judeţul Mureş. Imagini de pe câmpul plini cu bujori galbeni de stepă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2022   •   21:48

De pe dealul plin de bujori galbeni se vâd toate satele din jur.

Localnicii vin adesea aici pentru a admira peisajul şi au grijă ca animalele care sunt audse la păşunat să nu îi strivească.

Localnicii spun că, de la an la an, sunt tot mai multe flori, iar priveliştea este tot mai frumoasă.

"Atât de multi cum sunt aici nu am văzut nicăieri. Sunt si patru fire la metru pătrat si daca te uiti la orizontal, e galbenă toată păşunea", spune un localnic din zonă.

Acum, autorităţile locale vor să creeze o rezervație naturală de bujori galbeni de stepă, după modelul celei de la Zau de Câmpie, devenită celebră peste hotare.

"Sunt biologi care sunt dispuşi să vină să cerceteze acest loc şi să includa spaţiul într-o arie protejată.  Noi încercăm să popularizăm acest tip de plantă", a declarat Mihai Teodor Nașca, consilier primăria Sânpetru de Câmpie.

Bujorul galben de stepă este o plantă destul de puţin răspândită în ţara noastră. Oamenii locului spun că prevesteşte belşugul. Cu cât sunt mai mulţi bujori, cu atât va fi mai bogată recolta de grâu şi de porumb de peste an

 

×
Subiecte în articol: Sânpetru de Câmpie bujori galbeni mures
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close