Antena 3 CNN Actualitate Locale Comisarii de mediu, sancţiuni dure pentru distrugerea spaţiilor verzi în Sectorul 5

Comisarii de mediu, sancţiuni dure pentru distrugerea spaţiilor verzi în Sectorul 5

Amenzi de 80.000 de lei au fost aplicate de comisarii Gărzii de Mediu, în Sectorul 5, celor două firme care au fost găsite responsabile de distrugerea unor spații verzi.

Comisarii de mediu, sancţiuni dure pentru distrugerea spaţiilor verzi în Sectorul 5
de Alexandra Dima    |    10 Mai 2023   •   20:53

Lucrările, care afectau spațiile verzi și arborii din zona străzii Făt Frumos, au fost oprite, iar Garda de Mediu a dispus ca întregul spațiu afectat să fie adus la starea inițială. Muncitorii montaseră borduri noi și pavele, chiar deasupra spațiului verde, sub ochii îngăduitori ai Primăriei.

Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, declarase recent că administrația locală a Sectorului 5 este una „modernă” și lăuda investițiile făcute.

”Comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti au fost sesizaţi că în str. Făt Frumos din sectorul 5 al Capitalei se desfăşoară lucrări pentru înlocuirea bordurilor, extinderea trotuarelor, pavări cu dale de beton şi borduri în grădinile blocurilor, toate aceste operațiuni în detrimentul spaţiilor verzi și ai copacilor din zonă.

O echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că cele reclamate se confirmă. Executanţii lucrărilor au intervenit asupra spaţiului verde pe anumite porţiuni situate în perimetrul blocurilor, practic desfiinţându-l prin pavare şi betonare, inclusiv arborii fiind încadraţi în trotuar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru faptele constatate, cele 2 societăţi responsabile de lucrări au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 80.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005, art.71, alin. 1.

De asemenea a fost aplicată şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială. Ca măsură suplimentară, comisarii au impus interzicerea schimbării destinaţiei sau reducerea suprafeţelor terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism”, transmite Garda de Mediu pe rețelele de socializare.


 

×
Subiecte în articol: Garda de mediu sector 5
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close