Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna care a fost carantinată de 4 ori, iar acum este pe locul 1 la vaccinare în România

Comuna care a fost carantinată de 4 ori, iar acum este pe locul 1 la vaccinare în România

O comună din judeţul Timiş care a fost carantinată de 4 ori din cauza gradului uriaş de infectare cu SARS-Cov-2 este pe primul loc acum la vaccinare. Dumbrăviţa are in prezent peste 60% din populaţie vaccinată. Cheia succesului a fost comunicarea, spun medicii.

Comuna care a fost carantinată de 4 ori, iar acum este pe locul 1 la vaccinare în România
de Andreea Ştefan    |    23 Noi 2021   •   15:23

Oamenii din comuna Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, se pot mandri ca localitatea lor ocupă primul loc în țară în privința ratei de vaccinare.

60,48% este procentul în care localnici s-au imunizat.

De la începutul pandemiei, comuna a fost în carantinată de patru ori.

”De când s-au vaccinat copiii au zis hai, mamă, să faci și tu, ca să fii sigură unde te duci, să nu îți fie frică, să nu te îmbolnăvești așa repede”, a spus o localnică.

Medicii laudă cooperarea cu localnicii și spun că aceștia au fost foarte receptivi când li s-a explicat despre beneficiile vaccinului.

”Cheia succesului e comunicarea directă cu oamenii. Multe persoane au venit doar să întrebe despre vaccin, despre ce înseamnă vaccinare. Noi le-am explicat ce beneficii le aduce vaccinarea, ce riscuri sunt.

Oamenii au venti și s-au vaccinat, chiar dacă, inițial, nu doreau să se vaccineze. Stând de vorbă cu ei și explicându-le despre ce este vorba, i-am convins și până la urmă s-au vaccinat”, spune Cristina Ștefan, coordonatorul centrului de vaccinare din Dumbrăvița.

La nivelul țării, doar 12 comune au peste 50% rata de vaccinare.

Datele arată că în mediul rural, mai puțin de 23% din populație este vaccinată împotriva SARS-Cov-2.

×
Subiecte în articol: Dumbrăvița Timis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se lărgesc plajele în noi staţiuni de pe litoralul Mării Negre
x close