Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România care va avea aeroport

Comuna din România care va avea aeroport

Comuna din România care va avea aeroport
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Oct 2018   •   22:45

În comuna Budești din Vâlcea, primarul vrea să construiască un aeroport ca să atragă şi mai mulţi oameni de afaceri şi, implicit, mai mulţi bani la buget.

Pentru acest proiect ambițios a găsit sprijin și deschidere la Consiliul Județean Vâlcea pentru că investitția va fi finanțată de CJ Vâlcea și CL Budești. 

„Va fi o pistă pentru avioane ușoare de mici dimensiuni. Nu avem la acest moment o estimare pentru că pista va fi pe iarbă, nu betonată. Pe această pistă vor putea ateriza și decola inclusiv elicopterele SMURD. Deocamdată consider că facem pași înainte. Avem făcută o propunere la Direcția Agricolă pentru scoaterea din circuitul agricol a unei suprafețe de 6 ha. Acum este pășune suprafața pe care noi vrem să construim aeroportul de mici dimensiuni”, a declarat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu.

Primarul spune că vor reuși să demareze lucrările la sfârșitul acestui an. „La sfârșitul anului sunt încrezător că vom demara investiția. Ne aflăm în stadiul pregătirii documentației în vederea realizării acestei investiții”, a mai adăugat Ionel Vlădulescu, potrivit voceavalcii.ro.

×
Subiecte în articol: aeroport comuna România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close