Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România în care se dau gratis case pentru familiile cu mulți copii

Comuna din România în care se dau gratis case pentru familiile cu mulți copii

Primăria comunei Drăgușeni din județul Botoșani cumpără case abandonate și le oferă gratuit tinerilor cu mulți copii.

Comuna din România în care se dau gratis case pentru familiile cu mulți copii
Sursa foto: Cosmin Zamfirache
de Silvia Preda    |    14 Sep 2022   •   20:18

Comuna Drăgușeni se află la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani și are în jur de 2.300 de locuitori. Populația este îmbătrânită, iar mulți tineri preferă să plece la muncă în străinătate.

Pentru a spori natalitatea, dar și numărul de locuitori ai comunei, autoritățile locale din Drăgușeni au decis să ofere, gratuit, case familiilor de tineri cu mulți copii.

Primarul din Drăgușeni, Eugen Nechita, spune că s-a gândit să valorifice toate aceste case abandonate și în același timp să găsească o metodă de a repopula comuna, scrie adevarul.ro.

Primar: "Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă"

"Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, spune Eugen Nechita.

Autoritățile locale din Drăgușeni au decis să ofere, gratuit, case familiilor de tineri cu mulți copii

Practic, Primăria caută proprietarii și se oferă să le cumpere casele. Achiziția se face din bugetul local. Momentan prima familie s-a mutat într-o casă cumpărată în satul Podriga, din comuna Drăgușeni.

"Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții", spune săteanca mutată în locuința primită de la Primărie.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close