Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde primarul a vopsit toate băncile şi coşurile de gunoi în culorile naţionale

Comuna din România unde primarul a vopsit toate băncile şi coşurile de gunoi în culorile naţionale

O comună din nordul Moldovei a devenit subiect de discuţie după ce primarul a decis să umple uliţele cu bănci vopsite în culorile naţionale. Edilul spune că vrea prin acest gest să le facă educaţie patriotică tinerilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   09:15

Situată la 20 de kilometri de Botoşani, comuna Leorda se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă dar şi cu o infrastructură deficitară. Cu toate acestea, primăria a făcut o prioritate din vopsirea mobilierului stradal în culorile naţionale.

Localnicii sunt încântați că băncile și coșurile de gunoi din comună poartă culorile drapelului. "Normal că îmi plac, drapelul țării, cui nu-i place?", a spus un bărbat. "Sunt bune pentru cei care nu pot. Mai stau și ei să se odihnească, ce să facă", sunt cuvintele unei femei.

Un localnic l-a lăudat pe primar, spunând că acesta s-a îngrijit de imaginea orașului. "Da, e frumos! La noi domn primar a făcut o primărie frumoasă, pavele, băncile. Da, tot e frumos!".

Autorităţile susțin că prin acest gest vor să îi educe pe oameni în spiritul naţional. "Sunt oameni în vârstă care mai ies la o discuție. Stau, mai așteaptă, privesc natura. Dacă n-am fi români nu am respecta drapelul României", a spus viceprimarul Leorda, Malos Valerian.

Lucrările de reabilitare a vechilor bănci au durat aproape o vară întreagă. În total, la Leorda au fost montate 202 bănci și 101 coșuri de gunoi, ceea ce a devenit un record pentru o așezare rurală, căci s-a ajuns, practic la o bancă pentru fiecare 10 locuitori.

×
Subiecte în articol: Botoșani tricolor
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close