Antena 3 CNN Actualitate Locale Un ținut din România a devenit capitala europeană a sporturilor cu motorul

Un ținut din România a devenit capitala europeană a sporturilor cu motorul

Ținutul pădurenilor atrage sute de turiști anual, nu doar pentru frumusețile locului, ci și pentru concursul enduro PANORAMA.

Un ținut din România a devenit capitala europeană a sporturilor cu motorul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Axinia    |    07 Mai 2023   •   11:03

Ținutul Pădurenilor este capitala europeană a sporturilor cu motor. Peste cinci sute de participanți s-au strâns în tabăra din Munții Poiana Ruscă, de unde pornesc în fiecare dimineață pe alte trasee care mai de care mai dificile.

După patru zile de concurs și trei sute de kilometrii grei prin văi abrupte și coaste stâncoase, ultimele provocările ale ediției i-au adus pe mulți la limită.

Citește și: Trei români au fost la un pas de moarte după o plimbare cu velierul pe mare, la Vama Veche

În aceste zile, pe munte s-au vorbit cam toate limbile europene. Concurenții s-au declarat mulțumiți nu doar de probele inedite prin foste zone industriale, dar și de frumusețea copleșitoare a traseelor.

Sunt patru clase de concurs, dar cei mai buni sunt elite în țările lor și participă în campionate de hard enduro. Pentru ei, concursul din ținutul pădurenilor este un antrenament serios.

Ediția 15 a concursului enduro PANORAMA a fost una a recordurilor, spun organizatorii. La start au fost prezenți peste cinci sute de sportivi de pe trei continente.

×
Subiecte în articol: concurs motoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close