Antena 3 CNN Actualitate Locale Consiliul Județean Prahova cere rezilierea rapidă a contractului cu firma de salubritate

Consiliul Județean Prahova cere rezilierea rapidă a contractului cu firma de salubritate

Consiliul Județean Prahova intenționează să pună capăt contractului său cu firma de salubritate United Waste Solutions SRL (fosta Rosal Grup SA).

Consiliul Județean Prahova cere rezilierea rapidă a contractului cu firma de salubritate
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2024   •   15:00

Motivul principal îl constituie neplata redevenței de către Rosal, o problemă care a mai apărut în trecut, însă atât Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI), entitatea responsabilă de gestionarea contractelor de salubritate ale operatorului, cât și Consiliul Județean Prahova, au fost în trecut îngăduitori în această privință.

De această dată, din cauza temerilor generate de ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care vizează funcționari din mai multe instituții publice implicate în protejarea Rosal Prahova de-a lungul timpului, se solicită rezilierea rapidă a contractului cu operatorul de salubritate.

Dumitru Tudone, desemnat să conducă Consiliul Județean Prahova după ce fostul președinte Iulian Dumitrescu a fost interzis de procurorii DNA să mai ocupe funcția, fiind implicat într-un dosar de corupție, a propus într-o ședință anularea eșalonării datoriilor United Waste Solutions către CJ Prahova și, ulterior, rezilierea contractului.

De asemenea, Dumitru Tudone a solicitat o nouă ședință pe această temă la începutul lunii aprilie 2024, potrivit ziarulincomod.ro.

Documentele pot fi consultate mai jos:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close