Antena 3 CNN Actualitate Locale A început construcţia primului pod de pontoane peste Prut

A început construcţia primului pod de pontoane peste Prut

A început constructia primului pod de pontoane peste râul Prut, care va face legătura între oraşul Leova din Republica Moldova cu comuna Vetrişoaia din Vaslui. Noul pod va fi destinat în special tirurilor ucrainene care vor putea astfel să ajungă mai uşor în ţara noastră. Scopul este fluidizarea traficului din vama Albiţa unde sute de tiruri au stat blocate săptămâni în şir.

A început construcţia primului pod de pontoane peste Prut
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Iun 2022   •   16:18

Podul de pontoane peste râul Prut va fi construit de armata Republicii Moldova împreună cu experţi militari români pentru a ajuta la fluidizarea traficului la frontieră.

 "MAPN-ul are posibilitatea ca într-o lună, o lună şi jumătate să realizeze acest pod, acest punct de trecere. Aici intervin foarte multe aspecte, și anume terenurile pentru că sunt terenuri care aparțin Direcției Silvice, sunt terenuri care aparțin de comunitatea locală, trebuie să găsim căile legale", a declarat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Garincha Onofrei.

Între Bumbăta şi localitatea Leova a mai existat un pod care a fost distrus în urmă cu aproape 80 de ani.

Localnicii susţin că o astfel de investiţie va ajuta la îmbunătăţirea nivelului de trai.

Prefectul judeţului Vaslui spune că după introducerea culoarelor verzi în punctele de frontieră pentru camioanele goale sau cu mărfuri perisabile, timpul de aşteptare la intrarea in ţara noastră s-a redus considerabil.

×
Subiecte în articol: constructie pod Prut Vaslui pontoane
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close