Antena 3 CNN Actualitate Locale Pubele cu cartele. Primul oraş din România unde containerele de gunoi sunt digitalizate

Pubele cu cartele. Primul oraş din România unde containerele de gunoi sunt digitalizate

Aproape 300 de pubele inteligente supraterane, în care accesul se va face pe bază de cartelă, sunt pregătite în Cluj Napoca. Autoritățile vor să construiască și două centre pentru depozitarea deșeurilor voluminoase, la marginea orașului.

Pubele cu cartele. Primul oraş din România unde containerele de gunoi sunt digitalizate
Sursa foto: monitorulcj.ro
de Ioana Mircea    |    30 Sep 2022   •   16:10

Cluj-Napoca depune eforturi ca punctele gospodărești să devină cât mai moderne și digitalizate. Gheorghe Șurubaru, City Managerul orașului, a declarat într-un interviu la radio că municipiul va avea aproape 300 de pubele inteligente la care accesul se va face doar pe bază de cartelă, de către clujenii din zonele respective.

Aceste containere vor avea și cântar, iar accesul va fi controlat:

„Continuăm la nivelul municipiului, după cum probabil se vede în ultima vreme, să modernizăm punctele gospodărești, continuăm cu acele puncte gospodărești îngropate, automate, care până în acest moment sunt amplasate în oraș peste 200 de bucăți.

Vom continua până la 300 de bucăți. Printr-un contract nou vom mai amplasa în oraș acele puncte gospodărești supraterane, dar de data aceasta le vom amplasa cu acces cu cartelă, acces controlat, astfel încât doar cei care sunt arondați vor putea depozita acolo.

Totodată, Șurubaru a afirmat că se vor construi două centre, în care clujenii vor putea depozita deșeurile voluminoase, precum mobilier și gunoaie din construcții, la marginea orașului, în mod gratuit.

„Vom construi de-a dreptul, la marginea orașului, un centru de colectare mai mic cu aport voluntar. Adică aici populația va putea să-și ducă toate deșeurile voluminoase cu care nu mai are ce face și le vor putea depozita acolo în mod gratuit. Aici ne referim la mobilier, dar și alte tipuri de deșeuri voluminoase.

Una dintre locații va fi lângă rampa de depozitare a RADP-ului, cea mică, iar cea mare (unde vom amplasa inclusiv concasoare, tocătoare, stații de sortare, etc) va fi tot în zona rampei, dar în partea de nord a rampei de deșeuri. Acestea sunt pe fonduri europene. Până în anul 2026 avem obligația ca toate să fie funcționale la cheie”, a adăugat City Managerul, potrivit monitoruldecluj.ro.

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca aruncă la gunoi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close