Antena 3 CNN Actualitate Locale Contractul de vânzare-cumpărare a Castelului Wesselenyi a fost anulat de Tribunalul Judeţean Sălaj

Contractul de vânzare-cumpărare a Castelului Wesselenyi a fost anulat de Tribunalul Judeţean Sălaj

Vânzarea Castelului Wesselényi din Jibou a fost anulată în instantă, de Tribunalul Sălaj, prin hotărârea judecătorească pronunţată marţi 20 decembrie.

Contractul de vânzare-cumpărare a Castelului Wesselenyi a fost anulat de Tribunalul Judeţean Sălaj
Sursa foto: Facebook
de Ştefan Petrică    |    21 Dec 2022   •   11:07

Castelul Wesselényi din Jibou a fost scos la vânzare timp de aproape un deceniu, într-un final, în 2021, moștenitorul său Andrei Janicicău, l-a vândut firmei Micro Vision SRL din Cluj-Napoca, iar această firmă la revândut imediat societății Manevi ZRT din Ungaria.

Vânzarea a fost contestată de Consiliul Judeţean Sălaj, care a considerat că au fost privați de dreptul de preemţiune la cumpărare garantat prin lege.

Legea română asigură drept de preempţiune pentru instituţiile care aparţin statului român.

De partea cealaltă, moştenitorul consideră că CJ Sălaj a depăşit termenul de solicitare a dreptului de preemţiune.

„Noi, Consiliul Judeţean Sălaj, am respectat toate normele legale şi tot calendarul astfel încât să ne exprimăm legal şi în timp dreptul de preempţiune asupra negocierilor care urmau să se desfăşoare cu proprietarul castelului de la Jibou. Din punctul nostru de vedere, totul a fost respectat, cine nu a respectat procedurile legale considerăm că este fostul proprietar, care a înstrăinat bunul argumentând că noi nu ne-am fi exprimat din timp dreptul de preemţiune. Urmăm procedurile legale şi vom ataca în instanţă contractul de vânzare-cumpărare, aşa cum prevede legea”, declara la acel moment preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Tribunalul a hotărât anularea contractului de vânzare-cumpărare din anul 2021, şi a admis cererea societăţii Manevi, obligând firma Micro Vision Srl să ramburseze acesteia suma de 830.000 euro reprezentând preţul de vânzare, precum şi cheltuielile de autentificare în valoare de 78.448 euro şi cheltuielile privind perfectarea contractului în suma de 72.623 lei.

×
Subiecte în articol: Castelul Wesselenyi Salaj
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close