Antena 3 CNN Actualitate Locale Legume și fructe mucegăite, găsite în depozite din Ilfov. Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 15.000 de lei

Legume și fructe mucegăite, găsite în depozite din Ilfov. Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 15.000 de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut controale la patru depozite de legume-fructe din județul Ilfov și a găsit legume și fructe cu modificări organoleptice și mucegăite, depozitate în condiții improprii.

Legume și fructe mucegăite, găsite în depozite din Ilfov. Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 15.000 de lei
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   17:32

ANPC a început verificările la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanțuri de magazine din România.

"Au fost controlate, până acum, 4 depozite situate în județul Ilfov, aparținând operatorilor economici: Unifrutti Impex SRL, Algida Center SRL, Hera Frucht SRL și Deco Frucht SRL. În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicarea unor sancțiuni, urmând să continue verificările, în zilele următoare", transmite ANPC.

Până acum au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare circa 200 de tone de fructe și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman aproximativ 6 tone de legume și fructe, în valoare de peste 20.000 lei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, s-au prelevat 28 de probe de legume și fructe pentru determinarea de către laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor București a valorilor de pesticide, nitrați și nitriți. Comisarii ANPC au găsit în timpul controalelor existența unor fructe depreciate organoleptic, mucegăite, diferite ca dimensiune față de calibrul declarat pe etichetă.

Citește și: Numărul mare de români care posedă arme letale de foc. Ministrul Afacerilor Interne a făcut anunțul

De asemenea, condițiile igienico-sanitare erau precare în spațiile de lucru (inclusiv spațiile de depozitare, zona de ambalare): paviment cu zone deteriorate (ciobituri), pereți cu lovituri, tavan murdar, zone murdare cu acumulări de apă și impurități, întreținere necorespunzătoare.

În depozite nu era respectat regimul de temperatură prevăzut în legislație pentru depozitarea legumelor și fructelor. Niște lădițe cu fructe și legume nu aveau elemente de identificare și caracterizare ale produselor traduse în limba română.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close