Antena 3 CNN Actualitate Locale Copii obligați să facă flotări și loviți cu bâta. Scene șocante într-un centru de plasament

Copii obligați să facă flotări și loviți cu bâta. Scene șocante într-un centru de plasament

Scene șocante au fost surprinse într-un centru de plasament din județul Hunedoara. Mai mulți copii sunt obligați să facă flotări și sunt loviți cu cruzime cu o coadă de mătură.

Copii obligați să facă flotări și loviți cu bâta. Scene șocante într-un centru de plasament
Sursa foto: pixabay
21 Apr 2020   •   08:55

Poliția a deschis o anchetă după ce îngrijitoarea bănuită de aceste abuzuri și-a luat concediu.

Imaginile au fost filmate acum un an, însă au fost scoase la iveală abia acum câteva zile. Ele arată cum câțiva copii sunt întinși pe jos și agresați cu o bâtă, în timp ce unul din ei strigă să fie lăsat în pace. 

Vișinel Bălan, activist pentru drepturile copiilor, a publicat imaginile și spune că un tânăr din centrul din plasament l-a contactat spunând că și el a fost ținta mai multor abuzuri și nu a mai rezistat.

Imaginile sunt reale și au fost înregistrate în centrul de plasament din Lupeni, spune Geanina Ianc, director al DGASPC Hunedoara, care a aflat despre existența filmulețului din discuțiile cu copiii, la sfârșitul lunii martie. Ulterior, aici a început o anchetă. În același timp, aici are loc și o cercetare disciplinară, deoarece a fost identificată femeia care agresa copiii, dar și băiatul care lovește. 

În acest caz a fost anunțată și poliția. 

Angajata este, în acest moment, în concediu medical, însă, dacă revine din concediu, va fi suspendată până la terminarea cercetărilor.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close