Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 200 de copii au fost învătaţi cum să salveze vieţi. Pompierii au mers în școlile de vară din Botoşani

Peste 200 de copii au fost învătaţi cum să salveze vieţi. Pompierii au mers în școlile de vară din Botoşani

Peste 200 de copii au fost instruiți de pompieri să acorde primul ajutor, dar și cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații, cutremur sau în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată.

Peste 200 de copii au fost învătaţi cum să salveze vieţi. Pompierii au mers în școlile de vară din Botoşani
Sursa foto: Facebook ISU Botoşani
de Claudia Popovici    |    12 Aug 2022   •   20:02

Timp de 2 zile, ISU Botoşani a derulat o campanie de instruire a copiilor prezenți la școala de vară "Colț de rai", organizată de parohia "Sfântul Cuvios Antonie cel Mare" din municipiul Botoșani.

Cea mai mare provocare lansată de salvatorii botoșăneni celor mici a fost misiunea de salvare a doi ursuleți de pluș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Noi să fim sănătoși!" - este una dintre cele mai uzuale expresii când trecem prin perioade încărcate. Sunt momente în viață când neatenția sau necunoașterea ne pot da toate planurile peste cap.

Informarea și educarea preventivă au rolul de a alunga imprevizibilul.

 Astăzi, am continuat misiunile de pregătire și prevenire cu copiii prezenți la școala de vară "Colț de rai", organizată de parohia "Sfântul Cuvios Antonie cel Mare" din municipiul Botoșani.

I-am învățat cum să acorde primul ajutor, dar și cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații, cutremur sau în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată.

Cea mai mare provocare lansată de salvatorii botoșăneni celor mici a fost misiunea de salvare a doi ursuleți de pluș.

Copiii au avut de parcurs un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

La final au primit materiale informative din cadrul campaniilor naționale "R. I. S. C. - Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!", "Nu tremur la cutremur!" și "Ai grija la cea mai mare grijă - siguranța copilului tău!".

Cu zâmbete, îmbrățișări, aplauze și promisiunea că vor împărtăși cu cei dragi cunoștințele acumulate, așa ne-am despărțit de cei mici", scrie ISU Botoșani pe pagina de Facebook a instituţiei. 

În acest context, pompierii au oferit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, cu următoarele recomandări:

  • nu folosiți instalațiile electrice sau de gaze cu improvizații sau defecțiuni;
  • nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate de mare putere;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate și nu înlocuiți cu liță fuzibilul calibrat de producător;
  •  nu lăsați copiii nesupravegheați cu aparate electrice în funcțiune sau în camere în care prizele nu sunt prevăzute cu accesorii de protecție pentru copii;
  • verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru;
  • la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;
  • asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;
  • asigurați instalarea detectoarelor de incendiu în locuințe și testați-le periodic;
  • instalați detectoare de gaze naturale pentru a putea depista scăpările accidentale de gaze;
  • achiziționați un stingător de incendiu pentru locuința dumneavoastră.

Citiți şi : "Să o privim ca un semn" | Icoană a Sfintei Maria, găsită intactă după un incendiu care a distrus complet o casă din Botoşani

×
Subiecte în articol: copii prim ajutor pompieri Botoșani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close