Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de 10 ani, legat cu lanțuri de mătușa lui, la recomandarea mamei, fiindcă ”nu era cuminte”, în Hârșova

Un copil de 10 ani, legat cu lanțuri de mătușa lui, la recomandarea mamei, fiindcă ”nu era cuminte”, în Hârșova

Un copil de 10 ani a fost găsit legat cu lanțuri, într-o casă din Hârșova, județul Constanța. Autoritățile au mers acolo, după ce învățătoarea băiatului a anunțat că acesta nu mai venise la școală de câteva zile.

de Alexandra Ghețea    |    25 Noi 2023   •   13:19

Se pare că băiatul nu ar fi fost cuminte, iar mătușa sa, care îl avea în grijă, a fost cea care a sunat-o pe mamă și a întrebat-o ce să facă. Mama i-ar fi zis că poate să îl lege, iar mătușa chiar asta ar fi și făcut. 

Învățătoare băiatului a fost cea care a sesizat autoritățile, pentru că acesta nu a mai venit la școală timp de câteva zile. Atunci când au ajuns la locuința băiatului, autoritățile au observat că era legat de cel puțin o zi cu lanțuri atât de mâini, cât și de picioare.

Ambele femei au fost reținute pentru 24 de ore, apoi au fost plasate sub control judiciar.

Până se vor lămuri toate aspectele din acest caz, băiatul rămâne în grija unchiului.

”La data de 23 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au reținut, pentru 24 de ore, două femei, de 22 de ani, respectiv 32 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv instigare la lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 16 noiembrie a.c., la instigarea femeii de 32 de ani, femeia de 22 de ani ar fi lipsit de libertate în mod ilegal, un minor, de 10 ani, într-un imobil din orașul Hârșova.

La data de 23 noiembrie a.c., cele două femei au fost reținute, pentru 24 de ore, conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, cu propunere legală.

În cauză, au fost sesizați specialiștii din cadrul Diecției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța”, a transmis IPJ Constanța.

 

 

×
Subiecte în articol: copil legat lanturi harsova Constanța
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close