Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil pe bicicletă a fost împuşcat, din greşeală, de un poliţist, în Turcoaia, judeţul Tulcea

Un copil pe bicicletă a fost împuşcat, din greşeală, de un poliţist, în Turcoaia, judeţul Tulcea

Un copil care se plimba cu bicicleta, pe o stradă din Turcoaia, judeţul Tulcea, a fost împuşcat, din greşeală, de un poliţist care trăgea într-un şofer fugar.

Un copil pe bicicletă a fost împuşcat, din greşeală, de un poliţist, în Turcoaia, judeţul Tulcea
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Sebastian Tataru
de Gabi Vlad    |    Cătălina Buzoianu    |    11 Dec 2021   •   19:50

Copilul, un băiat în vârstă de 13 ani, se plimba cu bicicleta atunci când un glonţ ricoşat l-a lovit în abdomen.

Totul s-a întâmplat, astăzi, în jurul orei 17.50, pe o stradă din comuna Turcoaia, judeţul Tulcea. Un şofer fugar, care nu oprise la semnalele unor poliţişti, şi-a abandonat maşina după urmărire şi a încercat să se ascundă.

În acel moment, unul dintre agenţi a scos pistolul şi a tras zece focuri de armă. Unul dintre gloanţe a ricoşat dintr-un stâlp în abdomenul copilului care se plimba cu bicicleta.

Şoferul fugar a fost prins.

El avea o alcoolemie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu se afla la prima infracţiune, fiind cercetat într-un alt dosar pentru conducere fără permis.

Copil pe bicicletă, împuşcat din greşeală de un poliţist, în Turcoaia, Tulcea

"În cursul zilei de 11 decembrie, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier, a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea.

În fapt, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Tulcea, în timp ce își desfășurau activitățile de serviciu pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic.

Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză.

Din cercetări, a reieșit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, de asemenea, astăzi, la momentul opririi în trafic, fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat. 

În continuare, polițiștii efectuează cercetări", se arată într-o informare a Poliţiei.

Copilul împuşcat din greşeală a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi pentru investigaţii medicale de specialitate. Potrivit primelor informaţii oferite de medici, băiatul nu se află în stare gravă.

×
Subiecte în articol: Tulcea Turcoaia
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close