Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil din Buzău a amenințat o platformă de jocuri online că se sinucide, după ce i-a închis contul. Interpolul a fost alertat

Un copil din Buzău a amenințat o platformă de jocuri online că se sinucide, după ce i-a închis contul. Interpolul a fost alertat

Un copil în vârstă de 12 ani din Buzău a amenințat că se sinucide, după ce platforma de jocuri online, Roblox, i-a închis contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington.

Un copil din Buzău a amenințat o platformă de jocuri online că se sinucide, după ce i-a închis contul. Interpolul a fost alertat
Sursa foto: Pexels
de Andreea Ştefan    |    Adrian Bonciu    |    20 Oct 2021   •   22:47

Un copil de 12 ani din Buzău utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid.

În dimineaţa de 17 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat de către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea a unui utilizator de pe o platformă de jocuri online.

În urma cooperării rapide între autorităţile poliţieneşti, parchet şi furnizorii de reţele publice, poliţiştii buzoieni au stabilit că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este un minor de 12 ani, din municipiul Buzău.

Minorul a fost depistat, încredinţat în siguranţă tatălui şi audiat în prezenţa acestuia.

Copilul a amenințat că se sinucide după ce i-a fost închis contul de Roblox

Din cercetări a reieşit că, în data de 15 octombrie a.c., în urma unor discuţii contradictorii cu un alt jucător online, administratorul platformei i-ar fi restricţionat acestuia accesul la cont.

Ulterior, în cadrul discuţiilor pe platforma on-line, minorul ar fi transmis un mesaj prin care a ameninţat că se va sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc, în încercarea de a determina administratorul să îi reactiveze contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington”, au transmis reprezentanții Poliției Buzău.

Poliţiştii au adus la cunoştinţă tatălui prevederile Legii nr. 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, precizându-i necesitatea supravegherii minorului, inclusiv în mediul cibernetic.

De asemenea, minorul a fost consiliat cu privire la riscurile utilizării tehnologiei, dar şi responsabilitatea ce-i revine cu privire la comportamentul adoptat în mediul online, la riscul victimizării asociat acestui mediu, dar şi cu privire la formele răspunderii penale conexe navigării pe internet.

Poliția Română: ”Voi știți ce face copilul vostru în mediul online?”

În urma acestui incident, Poliția Română a tras un semnal de alarmă, într-un mesaj postat pe Facebook.

”Începem postarea cu o întrebare adresată părinților:

- Voi știți ce face copilul vostru în mediul online? Chiar tot?

Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid.

Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Fiindu-i imposibil să își continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a amenințat că se sinucide, dacă nu își recuperează contul de joc.

Reprezentanții site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar, după verificările făcute, a reieșit faptul că utilizatorul este din Buzău.

Cu ajutorul colegilor noștri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reușit identificarea minorului și înlăturarea stării de pericol.

Vă readucem aminte, dragi părinți, conform Legii nr. 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”, a transmis Poliția Română pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Interpol Buzau roblox
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close