Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de doi ani a fost salvat de la moarte de indicaţiile date prin telefon de un pompier

Un copil de doi ani a fost salvat de la moarte de indicaţiile date prin telefon de un pompier

Incidentul prin care a trecut un copil din Argeş s-ar fi putut transforma în tragedie însă ajutorul unui angajat ISU s-a dovedit providenţial

Un copil de doi ani a fost salvat de la moarte de indicaţiile date prin telefon de un pompier
Sursa foto: ISU Argeş
de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2021   •   12:26

Dispercerul ISU Argeş a primit, miercuri, un apel pe numărul unic de urgenţă. Persoana apelantă, din localitatea Bughea de Jos, a relatat că un copil de doar doi ani s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Apelul a fost preluat de plutonierul major Adrian Burcea. El i-a instruit telefonic cum trebuie procedat pe cei doi adulţi care erau împreună cu copilul.

Instrucţiunile date de plutonierul Burcea descriu manevra Heimlich adaptată pentru copiii foarte mici. Aplicată corespunzător, această manevră înlătură obiectul care obstrucţionează călile respiratorii şi salvează viaţa copilului.

Manevra Heimlich la copiii foarte mici impune întinderea minorului cu faţa în jos, pe braţul un adult, şi aplicarea de lovituri pe spate.

O aplicare corectă şi rapidă a manevrei Heimlich poate salva viaţa unui copil în caz de asfixie prin înghiţire

Manevra trebuie repetată dacă nu reuşeşte din primele încercări. Dacă nici după repetare manevra nu dă rezultate, copilul trebuie întors cu faţa în sus şi presat uşor cu 2-3 degete, de 5-6 ori, pe osul pieptului.

Cele două tehnici pot fi alternate până ce copilul elimină obiectul obstructiv şi începe să respire din nou.

Plutonierul major de la ISU le-a cerut adulţilor să execute exact aceste manevre asupra copilului. 

Dispecer ISU: "-Încercați să-l puneți cu fața în jos. Puneți-l pe antebraț, pe mână, da? Bateți-l pe spate! Acum e bine, da? Respiră?"

Apelant: "Da, respiră!"

Potrivit ISU, în acest caz este foarte important că apelul a fost făcut rapid şi că adulţii au respectat întocmai indicaţiile dispecerului.

Cazul a fost prezentat de ISU Argeş pe pagina de Facebook.

Copil salvat cu ajutorul informație Dispecer: ?☎️- Acum e bine, da? ?☎️- Respiră? Apelant: ?- Da! ?- Respiră! ...

Publicată de ISU Argeș pe Joi, 18 februarie 2021

×
Subiecte în articol: ISU Argeş copil inecat
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close