Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit copilul care s-a înecat cu o bucată de măr la creșă, în Bihor: "Ne-am rugat pentru el"

A murit copilul care s-a înecat cu o bucată de măr la creșă, în Bihor: "Ne-am rugat pentru el"

Un băiețel, în vârstă de un an și jumătate, din județul Bihor, a murit la aproape o săptămână după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o creșă privată.

A murit copilul care s-a înecat cu o bucată de măr la creșă, în Bihor: "Ne-am rugat pentru el"
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Botez    |    23 Ian 2024   •   19:34

La o creșă privată din județul Bihor, un băiețel, în vârstă de un an și jumătate s-a înecat joia trecută cu o bucată de măr. Copilul nu a reușit să mestece suficient, a înghițit bucata de măr și s-a înecat cu ea. Imediat nu a mai putut să respire și a intrat în stop-cardio respirator.

Astăzi, la aproape o săptămână, micuțul nevinovat, s-a stins din viață. Directoarea unității de îngrijire, Simona Sitov, spune că personalul medical i-a acordat imediat primul ajutor, iar personalul angajat a sunat la 112. Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, a declarat că echipajul l-a găsit pe copil în stop cardio-respirator, l-a resuscitat și l-a adus la UPU, unde a suferit un nou stop-cardio respirator.

Citește și: Afacere ilegală cu gogoși, în curtea unei școli din București, în timp ce obezitatea infantilă atinge cote alarmante în România

Acolo au reușit să extragă bucata de măr și să-l resusciteze din nou. Ulterior, copilașul a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă de pe strada Corneliu Coposu, unde a rămas intubat până în ziua în care a pierdut lupta cu viața.

"Într-o zi a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate. Ar fi fost un miracol dumnezeiesc să-și fi revenit. A decedat, din păcate, acum după amiază”, a spus un medic de pe secția ATI.

Părinții plăteau lunar, la această creșă, o taxă de școlarizare de 1.780 de lei, întâi cu titlul de sponsorizare către Asociația "Happy Kids Center”. Între timp, aceasta a fost preluată de societatea Pragmatic Emotion & Comunication SRL, iar părinții au achitat factura pentru "ateliere educaționale”.

Creșa funcționa fără autorizație

Inspectorul școlar general, Horea Abrudan, spune că unitatea respectivă nu era acreditată. Întrebată de ce unitatea nu era acreditată și nici autorizată, directoarea creşei susține că "erau cu hârtiile în curs de desfășurare”.

Imediat după incident, grădinița a fost închisă, iar părinții spun că nu știu dacă se va redeschide. Îngroziți de tragica întâmplare, mulți părinți se gândesc să-și mute copiii la alte creșe și grădinițe acreditate din oraș.

"Noi am tot sperat că-și va reveni. Mai multe mămici ne-am rugat pentru el. Ne-am gândit că dacă a trecut atâta timp, poate își va reveni”, a declarat o mămică, potrivit bihon.ro.

×
Subiecte în articol: Bihor cresa mort copil
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close