Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil de opt ani rănit de un urs care alerga pe o stradă din Ghelinţa, Covasna

Copil de opt ani rănit de un urs care alerga pe o stradă din Ghelinţa, Covasna

Un copil în vârstă de opt ani a fost rănit, astăzi, de un urs care alerga pe o stradă din comuna Ghelinţa, în judeţul Covasna.

Copil de opt ani rănit de un urs care alerga pe o stradă din Ghelinţa, Covasna
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    06 Iul 2021   •   13:18

Totul s-a întâmplat, astăzi, în jurul orei 10.30, pe o stradă din comuna Ghelinţa din Covasna, acolo unde copilul se afla atunci când a fost surprins de un urs care alerga.

La un moment dat, ursul a ajuns în dreptul copilului şi l-a zgâriat pe piept, însă apoi a continuat să alerge.

Băiatul a fost luat de părinţi şi dus la spital, la Târgu Secuiesc, iar medicii au anunţat că micuţul a suferit doar câteva zgârieturi în zona abdomenului.

Autorităţile au fost alertate prin numărul unic de urgenţă 112 şi s-au deplasat în zonă, iar ulterior a fost emis un mesaj RO-Alert pentru a-i avertiza pe localnici de prezenţa ursului.

Cazurile de oameni atacaţi de urşi s-au înmulţit, în ultima perioadă, în România, un bărbat fiind mutilat pe viaţă, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce făcea jogging, în judeţul Harghita.

Sute de apeluri la 112 pentru urşi, în ultimele luni

168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în apropierea zonelor locuite au fost înregistrate în primele șase luni ale acestui an în județul Harghita. Numai în weekendul trecut au fost raportate 14 astfel de situații.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, de vineri până luni au fost primite 14 apeluri prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Izvoru Mureșului, Bălan și Borzont.

Cele mai multe solicitări pentru îndepărtarea urșilor din apropierea zonelor locuite au fost înregistrate vineri, când au fost semnalate zece astfel de situații, marea lor majoritate din stațiunea Băile Tușnad.

Printre altele, a fost semnată prezența unei ursoaice cu pui în grădina unei pensiuni din stațiune, dar și a unui urs care se hrănea dintr-un coș de gunoi din centru.

În noaptea de duminică spre luni au fost primite două apeluri din din localitatea Izvoru Mureșului. În ambele cazuri, urșii au pătruns în gospodăriile oamenilor, provocându-le pagube materiale.

În toate cazurile, patrulele au îndepărtat urșii și au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

În primele șase luni ale anului 2021, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 168 de apeluri făcute prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

×
Subiecte în articol: Covasna Ghelinţa
Parteneri
Când cade Crăciunul și Revelionul în 2023
x close