Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil român născut în ambulanţă, după ce medicii au trimis mama acasă pentru că avea dureri de burtă

Copil român născut în ambulanţă, după ce medicii au trimis mama acasă pentru că avea dureri de burtă

O tânără originară din Republica Moldova a trăit clipe tensionate în momentul în care i-a venit sorocul în ambulanță. Cu numai câteva ore înainte femeia fusese la un spital din Italia, acolo unde medicii au apreciat că tânăra are doar simple dureri de burtă şi au trimis-o acasă cu tratament.

Copil român născut în ambulanţă, după ce medicii au trimis mama acasă pentru că avea dureri de burtă
Sursa foto: oglioponews.it
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2021   •   21:34

Totul a început cu o simplă vizită medicală la spitalul din Cremona, acolo unde tânăra, originară din Republica Moldova, alături de soţul ei român, a ajuns acuzând dureri.

Urmare consultului, medicii au apreciat că este vorba de banalele dureri de burtă şi au trimis cuplul acasă, pe motiv că nașterea nu poate avea loc pentru că sarcina nu era la termen.

La numai câteva ore de la întoarcerea acasă s-a declanșat travaliul, iar tânăra a solicitat de urgenţă o ambulanță, care urma să o transporte 39 de km până la cel mai apropiat spital.

Copilul a venit pe lume în comuna Cella Dati, practic la jumătatea distanței dintre Casalmaggiore și Cremona. Nașterea a avut loc la bordul ambulanței, acolo unde personalul au reușit cu succes să ajute mama și bebeluşul, notează presa locală, citată de rotalianul.com

În lumina acestor evenimente, oamenii fac apel la autorități pentru a redeschide secția de maternitate „Punto Nascite Oglio Po” din Vicomoscano, care a fost închisă la data de 31 octombrie 2018, pentru ca tinerele mamele să nască la spitale şi nu în ambulanțe sau maşini din cauza distanţei foarte mari până la unitatea medicală din Cremona.

„Încă un copil a venit pe lume într-o ambulanță, în loc să se nască într-un spital, așa cum ar trebui să se întâmple în Italia anului 2021. Încă o dată avem de-a face cu un astfel de caz pentru a înțelege cât de indispensabil este un Centru de Nașteri lângă Casalmaggiore (localitate aflată la 39 km de Cremona)”, notează presa italiană.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close