Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de şapte ani din Botoşani a murit sufocat la spital, după ce a fost resuscitat două ore de medici

Un copil de şapte ani din Botoşani a murit sufocat la spital, după ce a fost resuscitat două ore de medici

Un băiat în vârstă de şapte ani din judeţul Botoşani a murit joi dimineaţă, sufocat în braţele medicilor, după două ore de resuscitări. Copilul a fost dus de părinţi la spital în stare gravă, după ce nu s-a mai putut ridica din pat ca să meargă la şcoală.

Un copil de şapte ani din Botoşani a murit sufocat la spital, după ce a fost resuscitat două ore de medici
Sursa foto: Getty Images/Antena 3
de Cătălin Onofrei    |    17 Sep 2021   •   09:46

Copilul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie acută, medicii spunând că a ajuns la spital cu saturaţia de oxigen la 30%, iar plămânii nu au mai putut să îi oxigeneze creierul şi să ajute inima să bată.

Băiatul, din localitatea Ibăneşti, a mers la şcoală doar în prima zi, după care a stat acasă, pentru că se simţea rău. 

Joi dimineaţă, minorului i s-a făcut rău de la primele ore ale dimineţii. Starea de rău s-a accentuat, iar copilul a fost luat de părinţi şi dus cu maşina la camera de gardă pediatrie de la Spitalul Municipal Dorohoi. 

Medicii cred că băiatul avea o afecţiune gravă la inimă, cauzată de o răceală

Părinţii le-au spus medicilor că băiatul era răcit de câteva zile şi lua un tratament acasă. 

Analizele lui arătau însă o stare septică, adică o infecţie puternică în organism, iar cadrele medicale au constatat că plămânii copilului nu mai aduceau suficient oxigen în organism, practic acesta sufocându-se din această cauză. 

"Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac. 

A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. 

A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare", a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Medicii dorohoieni au testat copilul pentru COVID cu un test rapid, rezultatul fiind negativ, iar trupul acestuia a fost preluat de medicii legişti şi urmează să fie făcută o autopsie. 

Medicii iau în calcul şi o miocardită, adică o afecţiune gravă la nivelul inimii, cauzată de răceala de care suferea. 

"În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii, pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului", a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

×
Subiecte în articol: Botoșani
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close