Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de 13 ani a spart 7 mașini în doar 2 ore. Poliția s-a chinuit o săptămână să îl prindă

Un copil de 13 ani a spart 7 mașini în doar 2 ore. Poliția s-a chinuit o săptămână să îl prindă

Un copil de doar 13 ani de la un centru de plasament din Focșani a reușit, în doar două ore, să spargă șapte autoturisme.

Un copil de 13 ani a spart 7 mașini în doar 2 ore. Poliția s-a chinuit o săptămână să îl prindă
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2022   •   13:48

În noaptea de 27-28 decembrie 2021, prin spargerea geamurilor de la portiere sau forțarea acestora, a intrat în nu mai puțin de șapte mașini.

Băiatul, care se afla în plasament la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Vrancea, a acționat pe timp de noapte și a reușit să fure 280 de lei.

Polițiștii au reușit să îl prindă abia la o săptămână de la comiterea faptelor. 

Prejudiciul total se ridică la 4,200 de lei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și tentativă la furt calificat, însă, pentru că este minor și nu poate răspunde penal pentru faptele sale, copilul a fost internat într-un centru specializat. 

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au reușit, în urma investigațiilor efectuate, identificarea persoanei bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt, din autoturisme.

În fapt, în noaptea de 27/28 decembrie 2021, în intervalul orar 03.00-05.00, prin spargerea geamurilor de la portiere sau forțarea acestora, minorul ar fi pătruns fără drept în interiorul unor autovehicule parcate în cartierul Gară din municipiul Focșani, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 280 de lei.

Având în vedere că minorul are vârsta de 13 ani iar custodele legal este DGASPC Vrancea, acesta a fost internat într-un centru specializat.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat”, se arată în comunicatul poliției. 

×
Subiecte în articol: Focșani copil
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close