Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație scandaloasă în Iași! La un an cântărește cât un bebeluș de trei luni

Situație scandaloasă în Iași! La un an cântărește cât un bebeluș de trei luni

Situație scandaloasă în Iași! La un an cântărește cât un bebeluș de trei luni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mai 2017   •   08:50

Un copil în vârstă de un an din Iași cântărește doar cinci kilograme, deși la vârsta de un an ar trebui să cântărească de două ori mai mult. Băiețelul a ajuns de urgență la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Medicii susțin că micuțul are probleme de creștere și de nutriție pentru că nu ar fi fost alăptat corespunzător, potrivit libertatea.ro.

„Cel mai probabil au fost greşeli de alimentaţie, fiind posibil ca el să se fi născut cu greutate normală de 2.800 – 3.500 de grame. Bănuim că nu a fost alăptat şi a primit o formulă de lapte, iar ulterior a făcut o alergie la proteinele din laptele de vacă.

Problema a fost nesesizată de familie, probabil şi de medicul de familie, cert este că o bună perioadă copilul a avut o stagnare în creştere, greutate şi înălţime, iar acum a ajuns la spital cu o greutate mică“, a precizat prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie, pentru sursa citată.

De când a fost internat, băiețelul a fost hrănit prin perfuzii cu substanțe nutritive și cu formule speciale de lapte care nu conțin beta-lactoglobulină, una dintre proteinele regăsite în laptele de vacă. În urma tratamentului, copilul a crescut în greutate cu 200 de grame, având acum 5.270 de grame.

 

 

×
Subiecte în articol: bebelus Iași kilograme
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close