Antena 3 CNN Actualitate Locale O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, dă peste cap lucrările de extindere a plajei din Eforie Nord

O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, dă peste cap lucrările de extindere a plajei din Eforie Nord

O corabie misterioasă descoperită pe fundul mării în timpul lucrărilor de înnisipare din zona Eforie Sud, ar putea să oprească parțial lucrările în zonă până când arheologii își vor termina treaba.

O corabie misterioasă, descoperită în adâncuri, dă peste cap lucrările de extindere a plajei din Eforie Nord
Sursa foto: Imagini de arhivă | Fotografie cu rol ilustrativ
de Ioana Mircea    |    28 Oct 2022   •   11:33

În timpul lucrărilor de lărgire a plajei din Eforie Sud s-a descoperit o epavă eșuată în adâncuri. Aceste lucrări cuprind și construcția de diguri, dar și înnisipări din zonă.

Când au ajuns în larg, cei care se ocupă de înnisipări au descoperit corabia misterioasă. Din cauza aceasta, procedura se schimbă, pentru că Ministerul Culturii va trebui să emită un aviz, astfel încât lucrările să poată continua.

Totodată, este nevoie și de un arheolog scafandru, acreditat care să ajungă în zona respectivă și să vadă exact despre ce este vorba acolo.

Lucrările de extindere a plajei ar trebui finalizate până la jumătatea lunii decembrie, însă deocamdată rămâne de văzut ce se va întâmpla în zona respectivă. În cazul în care se va obține avizul de la Ministerul Culturii, atunci lucrările vor fi finalizate conform planului.

Însă dacă acest aviz întârzie, lucrările vor continua pe porțiunea de plajă respectivă, ocolind zona în care se află epava.

×
Subiecte în articol: Eforie Sud
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close