Antena 3 Actualitate Locale Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA

de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2021   •   12:43
Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA
Sursa foto: Getty Images

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar oferit de Coreea de Sud și de SUA, pe motiv că acesta ar fi o modalitate de a face ulterior presiuni politice asupra regimului comunist de la Phenian.

Un oficial din Coreea de Nord a explicat că țara lui refuză ajutorul umanitar oferit de Coreea de Sud și de SUA, pe motiv că acesta ar fi o modalitate de a face ulterior presiuni politice asupra regimului comunist de la Phenian.

Coreea de Sud a promis că va oferi vaccinuri împotriva coronavirusului la cerere, iar unii analişti au susţinut că un asemenea ajutor străin ar putea fi o deschidere pentru reluarea discuţiilor diplomatice cu regimul de la Phenian, care a respins cele mai multe oferte de deschidere din partea Seulului şi Washingtonului din 2019.

Un specialist de la un institut de cercetare subordonat Ministerului de Externe nord - coreean a susținut că această ofertă de ajutor umanitar n-ar fi decât un "aranjament politic sinistru" contra regimului de la Phenian.

Cercetătorul a susținut că Statele Unite procedează similar și în Afganistan, unde ar oferi sprijin umanitar contra unor condiții politice.

„În practica reală, multe ţări au suferit amar ca rezultat că şi-au pus prea multe speranţe în ajutorul şi asistenţa umanitară americană", a spus Kang Hyon Chol, identificat ca cercetător principal la Asociaţia pentru Promovarea Schimbului Economic şi Tehnologic Internaţional, afiliată ministerului.

În schimb, potrivit presei occidentale, Coreea de Nord ar fi acceptat o asistenţă umanitară din partea Chinei şi a Rusiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close