Antena 3 CNN Actualitate Locale Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar oferit de Coreea de Sud și de SUA, pe motiv că acesta ar fi o modalitate de a face ulterior presiuni politice asupra regimului comunist de la Phenian.

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar din SUA
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2021   •   12:43

Un oficial din Coreea de Nord a explicat că țara lui refuză ajutorul umanitar oferit de Coreea de Sud și de SUA, pe motiv că acesta ar fi o modalitate de a face ulterior presiuni politice asupra regimului comunist de la Phenian.

Coreea de Sud a promis că va oferi vaccinuri împotriva coronavirusului la cerere, iar unii analişti au susţinut că un asemenea ajutor străin ar putea fi o deschidere pentru reluarea discuţiilor diplomatice cu regimul de la Phenian, care a respins cele mai multe oferte de deschidere din partea Seulului şi Washingtonului din 2019.

Un specialist de la un institut de cercetare subordonat Ministerului de Externe nord - coreean a susținut că această ofertă de ajutor umanitar n-ar fi decât un "aranjament politic sinistru" contra regimului de la Phenian.

Cercetătorul a susținut că Statele Unite procedează similar și în Afganistan, unde ar oferi sprijin umanitar contra unor condiții politice.

„În practica reală, multe ţări au suferit amar ca rezultat că şi-au pus prea multe speranţe în ajutorul şi asistenţa umanitară americană", a spus Kang Hyon Chol, identificat ca cercetător principal la Asociaţia pentru Promovarea Schimbului Economic şi Tehnologic Internaţional, afiliată ministerului.

În schimb, potrivit presei occidentale, Coreea de Nord ar fi acceptat o asistenţă umanitară din partea Chinei şi a Rusiei.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close