Antena 3 CNN Actualitate Locale Cozi interminabile la Galaţi! Bacul militar s-a defectat din nou, iar oamenii au aşteptat în căldură: "Ca în România!"

Cozi interminabile la Galaţi! Bacul militar s-a defectat din nou, iar oamenii au aşteptat în căldură: "Ca în România!"

Au fost cozi interminabile la Galaţi, după ce bacul militar s-a defectat din nou. Oamenii au fost nevoiţi să aştepte ore în şir într-o căldură infernlă, iar soluţiile întârzie să apară. În plus, spun autorităţile, şi nivelul extrem de scăzut al Dunării face ca timpii de aşteptare să crească.

Cozi interminabile la Galaţi! Bacul militar s-a defectat din nou, iar oamenii au aşteptat în căldură: "Ca în România!"
Sursa foto: cozi bac galati
de Gabi Vlad    |    08 Aug 2022   •   21:19

Haos şi nervi întinşi la maximum. Aşa a putut fi descrisă atmofera de la Galaţi, acolo unde oamenii au aşteptat să treacă Dunărea cu bacul.

S-a format o coadă pe kilometri întregi, iar oamenii au aşteptat ore întregi, sub soarele arzător.

În urma defectarii pentru a treia oară a bacului militar care suplinea detasarea unui bac civil la Isaccea, acum traversarea Dunării se face doar cu un bac mare şi unul mic.

Timpii de așteptare s-au apropiat de două ore spre disperarea şoferilor.

"S-ar putea să pierdem şi transportul din Tulcea spre Sulina cu ocazia asta. Avem o singura variantă şi rezerva lipseste cu desăvârșire. Ca în România!", a spus o femeie.

Nu este însă prima dată când se întâmplă acest lucru. Bacul militar care deservea trecerea s-a defectat la mijlocul săptămânii trecute.

A fost trimisă o altă navă, care s-a defectat şi aceea după doar o zi de funcționare.

Acum, ambele ambarcațiuni militare sunt ancorate pentru reparații la fostul ponton militar din Galați.  In acest timp conducatorii auto sub un soare arzator sunt un pachet de nervi – mai ales cei care incep concediul cu stangul.

"Am avut unul săptămâna trecută care s-a defectat, cred că miercuri, joi au trimis altul, au înlocuit. Sâmbătă dimineaţa s-a stricat şi ăsta. Din păcate, de sâmbătă funcționăm cu un bac mare şi cu un bac mic. Din cauza apelor scăzute, bacurile ocolesc foarte mult, distanta cred că e dublă şi evident, timpul de traversare s-a dublat", a precizat Cosmin Chelbasu.

În plus, în această perioadă, spun autorităţile, fluxul la punctul de trecere este ridicat pentru că este şi perioada concediilor.

Situaţia poate reveni la normal doar dacă Dunărea revine la cote normale sau dacă armata reuşeşte să repare măcar unul dintre cele două bacuri.

×
Subiecte în articol: Galați bac militar căldură cozi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close