Antena 3 CNN Actualitate Locale Cozi uriaşe pentru plata facturilor cu cardul de energie, în Botoşani. Bătrânii stau cu orele în picioare

Cozi uriaşe pentru plata facturilor cu cardul de energie, în Botoşani. Bătrânii stau cu orele în picioare

Sunt cozi uriașe la oficiile poștale din Botoșani, acolo unde oamenii se înghesuie să plătească facturile cu banii abia virați de stat pe cardurile de energie.

de Paul Ciurari    |    Ioana Mircea    |    22 Feb 2023   •   13:22

Zeci de oameni stau cu orele în picioare pentru a-şi plăti facturile la curent şi gaz, cu banii primiţi de la stat pe cardurile de energie, la oficiile poştale din Botoşani.

Este vorba de un ajutor total de 1.400 de lei, acordat în două tranșe. Plățile pot fi făcute până în luna iulie pentru prima tranșă de bani primiți. Ca de obicei, oamenii în vârstă sunt primii care au luat cu asalt oficiile poştale, formându-se mai multe cozi.

În judeţul Botoşani sunt doar 20 de calculatoare portabile din cele 139 care ar fi trebuit să ajungă. Cu ajutorul acestora s-ar fi putut încasa sumele de bani de pe carduri, acasă la pensionari. Însă fiind criză de aceste device-uri oamenii au venit la poștă pentru a-şi achita datoriile la gaze şi energie electrică.

Citeşte şi: Peste 40.000 de oameni au plătit facturile cu cardul de energie

Astăzi este deja a treia zi în care s-au format cozile imense. Până acum aproximativ 1000 de persoane au reuşit să plătească facturile la energie. Unii dintre pensionari sunt revoltați din cauza acestei situații şi spun că totul ar fi fost mult mai uşor dacă banii ar fi fost virați direct pe cardul de pensie.

×
Subiecte în articol: Botoșani carduri energie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close