Antena 3 CNN Actualitate Locale Cultură de canabis, cu peste 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraș-Severin. Liderul grupării care le cultiva a fost prins drogat la volan

Cultură de canabis, cu peste 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraș-Severin. Liderul grupării care le cultiva a fost prins drogat la volan

O cultură de canabis cu mai mult de 100 de plante a fost descoperită într-o livadă din Caraș-Severin. Liderul grupării care cultiva plantele a fost prins drogat la volan.

Cultură de canabis, cu peste 100 de plante, descoperită într-o livadă din Caraș-Severin. Liderul grupării care le cultiva a fost prins drogat la volan
Sursa foto: DIICOT
de Mia Lungu    |    28 Aug 2023   •   17:47

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului.

În iulie 2023, unul dintre suspecți, pentru promisiunea unor câștiguri materiale și posibilitatea consumului de canabis, a racolat două persoane, constituind un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, anunță DIICOT. 

Astfel, în perioada iulie-august 2023, liderul grupului a cumpărat din Spania o cantitate importantă de semințe, a înființat și întreținut o cultură de canabis, ceilalți doi inculpați acordând sprijin prin supravegherea și udarea culturii cât și prin identificarea unui imobil in zona rurală a județului Caraș-Severin pe care liderul grupului l-a închiriat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În weekend, o persoană a sesizat că în livada din vecinătatea locuinței sale din comuna Ramna, pe care a închiriat-o unor bărbați, a observat mai multe plante ce par a fi canabis. Poliția a găsit în livadă mai multe ghivece cu plante de canabis.

Cultura outdoor identificată și ridicată era formată din 103 plante de canabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 0,5 m și 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută.

De asemenea, a fost ridicată și cantitatea de aproximativ 250 grame fragmente vegetale şi muguri de canabis.

Pe parcursul cercetării, liderul grupului a fost depistat de către polițiști, la volanul unui autoturism, lângă zona în care se afla cultura, în habitaclul mașinii fiind găsite resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv.

Inculpatul a fost testat cu testul rapid Drager și ulterior cu aparatul Drager DrugTest, ambele rezultatele fiind pozitive.

Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC (canabis), fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice.

Duminică, Tribunalul Caraș-Severin l-a arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pe suspectul care a inițiat grupul infracțional organizat, iar ceilalți doi au primit control judiciar.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close