Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum a ajuns o femeie moartă de cinci ani să fie datoare cu 3.500 de euro către autorităţile locale din Cluj

Cum a ajuns o femeie moartă de cinci ani să fie datoare cu 3.500 de euro către autorităţile locale din Cluj

O femeie care a murit în urmă cu cinci ani a ajuns să aibe o datorie de 3.500 de euro, din care jumătate sunt penalități, către autorităţile locale din Cluj. Iată cum s-a ajuns în această situaţie şi cum vrea Primăria să recupereze suma.

Cum a ajuns o femeie moartă de cinci ani să fie datoare cu 3.500 de euro către autorităţile locale din Cluj
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    14 Iun 2023   •   22:27

Născută în Topa Mică în 30 octombrie 1931, Irina Ilea a murit la 86 de ani, în 13 noiembrie 2017.

La momentul decesului femeia acumulase datorii la întreţinere, care au continuat să se adune până în acest an.

Situaţia de-a dreptul incredibilă a pornit de la faptul că după decesul femeii nu au existat revendicări ale bunurilor acesteia, în acest caz un apartament compus din două camere și suprafață utilă de 37 metri pătrați aflat pe strada Bușteni 5, din Cluj.

Astfel, deşi femeia este moartă de cinci ani ea a figurat în continuare ca datornică la autorităţile locale. Aşa s-a ajuns la suma de 3.500 de euro, jumătate fiind penalități calculate din noiembrie 2017 până la 15 martie 2023, notează stiridecluj.ro

Citeşte şi: Cum arată garsoniera de 11 mp "all inclusive", noua "vedetă" pe piaţa imobiliară din Cluj

Tot pe data de 15 martie 2023 autorităţile au emis certificatul de vacanță succesorală, adică nimeni nu a revendicat bunurile clujencei.

În acest context, potrivit legii, pentru cei 3.500 de euro pe care femeia decedată acum cinci ani îi datorează, Primăria Cluj-Napoca ar urma să intre în posesia imobilului defunctei. Decizia se va lua la sfârșitul acestei săptămâni în Consiliul Local.

×
Subiecte în articol: impozite Cluj femeie moarta datorie
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close