Antena 3 CNN Actualitate Locale Cutremur de 7 grade în România! Autoritățile au testat capacitatea de intervenție în cazul unui seism atât de puternic

Cutremur de 7 grade în România! Autoritățile au testat capacitatea de intervenție în cazul unui seism atât de puternic

Cutremur de 7 grade în România! Autoritățile au testat capacitatea de intervenție în cazul unui seism atât de puternic
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    31 Aug 2017   •   17:56

Un amplu exerciţiu de simulare a unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, în cadrul căruia au fost simulate intervenţii pentru evacuarea personalului, stingerea unui incendiu la un imobil, salvarea de persoane aflate la înălţime şi acordarea primului ajutor în cazul mai multor accidentaţi, a fost organizat joi, la Negreşti, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui.

Exerciţiul a început cu evacuarea cetăţenilor dintr-o scară a unui bloc aflat pe lista clădirilor cu risc seismic crescut. Ulterior, forţele angrenate în operaţiune s-au deplasat la o altă clădire care, potrivit scenariului pus la cale de organizatorii acţiunii, ar fi luat foc.

„S-au exersat mai multe tipuri de salvare: pe frânghie, cu scara sau cu tiroliana. S-a testat capacitatea de mobilizare a forţelor noastre, pentru a vedea cât timp de ne ia să intervenim, concluzia în urma exerciţiului fiind că în cazul unei situaţii reale forţele noastre sunt capabile să acţioneze şi să coopereze, în vederea salvării de vieţi omeneşti”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

La exerciţiul de simulare au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Aquavas, filiala Negreşti, Primăria oraşului Negreşti, Centrul Militar Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Unitatea Militară de la Bârlad.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur seism cutremur puternic
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close