Antena 3 CNN Actualitate Locale "De ce vrea Dumnezeu să-mi ia copilul și soțul, ambii bolnavi de cancer? Alergam de la un pat de spital la altul". Strigătul disperat al unei mame din Botoşani

"De ce vrea Dumnezeu să-mi ia copilul și soțul, ambii bolnavi de cancer? Alergam de la un pat de spital la altul". Strigătul disperat al unei mame din Botoşani

Un strigăt de ajutor vine de la o mamă tânără din Botoşani, ajunsă în pragul disperării, după ce e pe cale să-şi piardă şi copilaşul, şi soţul din cauza unei boli crunte.

"De ce vrea Dumnezeu să-mi ia copilul și soțul, ambii bolnavi de cancer? Alergam de la un pat de spital la altul". Strigătul disperat al unei mame din Botoşani
Sursa foto: pexels.com/Kat Smith
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2023   •   10:35

Andreea Ilina este o mămică tânără care luptă de mai bine de un an și jumătate pentru viața fiului ei, în vârstă acum de trei ani. Denis suferă de o formă extrem de agresivă de cancer: rabdomiosarcom embrionar, stadiul IV.

"Într-o zi am constatat că Denis nu avea poftă de mâncare, ulterior a început să facă febră și să aibă stări de vomă frecvente. 

După analize amănunțite, medicii ne-au dat o veste cruntă, o veste care ne-a distrus cu totul. Nu ne așteptam să trecem prin atâta chin și suferință. 

Copilul a început de urgență chimioterapia. Trupul lui extrem de mic și de slăbit nu a făcut însă față tratamentului agresiv", a mărturisit Andreea Ilina.

Între timp, copilul a fost operat, tumora extirpată, iar Denis începuse să se simtă mai bine. 

Mama din Botoşani: "Au urmat zile critice, lacrimi de neoprit și disperare când am aflat că soțul meu are cancer la cap"

În acea perioadă, alt necaz a venit peste familia greu încercată. Soţul femeii suferea tot de o boală agresivă.

"Soțul meu a căzut din picioare în timp ce mergeam cu Denis la control, la spital. Au urmat zile critice, lacrimi de neoprit și disperare când am aflat că soțul meu are o tumoră malignă la cap. 

Nu știam de mine, nu știam unde să mă ascund, simțeam că mă înghite pământul. 

Alin a început și el chimioterapia, apoi a urmat o intervenție chirurgicală extrem de riscantă. Nu știam cum să mă împart. Alergam de la un pat de spital la altul.

Tânăra din Botoşani: "Nu știam cum să mă împart. Alergam de la un pat de spital la altul"

În acest moment soțul meu este casă în România, unde este îngrijit de mama-soacră, iar eu sunt în Turcia, unde duc lupta pe care copilașul meu de trei anișori nu o poate duce de unul singur", a mai povestit Andreea, cu lacrimi în ochi, potrivit botosaninews.ro.

Din nefericire, cancerul micuțului Denis a recidivat, iar acum trebuie să înfrunte din nou acelaşi model de terapie. 

Andreea, care se întreabă de ce Dumnezeu vrea să-i ia şi copilul şi soţul, ambii bolnavi de cancer, este internată cu cel mic într-o clinică din Turcia. Situația este cu atât mai disperată cu cât șansele de supraviețuire pe care le are Denis țin de o sumă deloc mică. 

E vorba de 20.000 de euro pentru primele trei luni de tratament, iar ulterior – dacă analizele vor arăta bine – vor urma și alte costuri. 

Familia Ilina trăiește momentan doar din pensia pe caz de boală a lui Alin, de numai 1.600 de lei. În tot acest timp, bărbatul se zbate între viață și moarte, urmând chimioterapie acasă.

Asociația "Salvează o inimă" a lansat o campanie de strângere de fonduri, în speranța ca suferința familiei Ilina va fi curmată, iar viața va triumfa.

Pentru donații, accesați link-ul următor: https://salveazaoinima.ro/denis-ilina/.

×
Subiecte în articol: Botoșani cancer Andreea Ilina
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close