Antena 3 CNN Actualitate Locale Decizie fără precedent: Un poliţist a fost obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant

Decizie fără precedent: Un poliţist a fost obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant

Decizie fără precedent: Un poliţist a fost obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant
08 Apr 2019   •   14:51

Judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie fără precedent, obligând un poliţist să despăgubească un tânăr prins după comiterea unui furt. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine.

Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui, va intra în istoria Poliţiei ca fiind primul poliţist obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant. Judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat câştig de cauză tânărului acuzat de furt, însă i-au admis în parte pretenţiile.

În motivarea cererii de chemare în judecată, Iulian Morariu a arătat că ar fi fost umilit public de poliţist, care, după ce l-a prins, l-a imobiliat folosind cureaua de la pantaloni, prinzânu-i mâinile şi legându-l cu cureaua de gât. Astfel, tânărul prins la furat a fost condus pe jos până la sediul poliţiei. În apropierea unităţii de poliţie, mai mulţi pensionari adunaţi să joace şah într-un parc l-au aplaudat pe poliţist şi l-au huiduit pe suspectul furtului, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close